Economia

Banc Sabadell guanya 203 milions fins al setembre, un 74% menys per la pandèmia

L’entitat anuncia un pla a l’Estat per reduir despeses, però evita fer concrecions

Banc Sabadell va registrar un benefici de 203 milions d’euros entre gener i setembre, un 74,1% menys respecte el mateix període de l’exercici anterior. Segons l’entitat, aquest descens respon a l’actualització dels models IFRS9 (una normativa que obliga a elevar les provisions) i a la caiguda d’ingressos derivada de la pandèmia. Malgrat tot, el banc es mostra satisfet pels resultats obtinguts i destaca que “superen el consens de mercat”, tal com ha assenyalat en un comunicat publicat aquest divendres. Per altra banda, el Sabadell ha anunciat un pla d’eficiència i transformació digital a l’Estat per “ajustar les despeses a la realitat competitiva”, amb baixes voluntàries, tot i que ha evitat fer concrecions en relació amb aquesta qüestió.

Al tancament del tercer trimestre, els ingressos del negoci bancari –la suma del marge d’interessos i les comissions netes- també van caure en termes interanuals (-6,2%), fins als 3.546 milions. Entre gener i setembre, el marge d’interessos va ser de 2.545 milions, un 6,2% menys en comparació amb els mateixos mesos de l’any passat, mentre que les comissions netes van caure un 6,3%, fins als 1.000 milions. No obstant això, tant el marge d’interessos com les comissions netes van experimentar un creixement entre juliol i setembre, del 2,5% i l’1%, respectivament.

Pel que fa a la inversió creditícia, l’entitat va tancar el tercer trimestre amb un saldo de 145.462 milions, un 3,2% més respecte a l’exercici anterior. Segons el grup, l’increment d’aquesta partida respon principalment a la concessió de préstecs ICO a empreses, pimes i autònoms. Tal com es detalla en el comunicat publicat aquest divendres, el Sabadell ha concedit un total de 10.500 milions els préstec avalats per l’ICO fins al 12 d’octubre. En paral·lel, al Sabadell ha concedit 3.660 milions en moratòries, un 92% de les quals són hipotecaries i un 8% a préstecs al consum.

En l’apartat de costos, la despesa total del banc puja a 2.387 milions, un 0,9% més en comparació amb els nou primers mesos de 2019. Els costos recurrents es van reduir un 1,9% interanual, però dins la partida dels no recurrents s’hi van sumar 71 milions corresponents a la reestructuració de TSB, la filial britànica del Sabadell. En relació amb aquesta branca, el grup presidit per Josep Oliu preveu accelerar el pla de reestructuració de TSB i tancar-lo el 2021, tornant a registrar beneficis “abans del previst”.

La ràtio de morositat, estable

Malgrat la pandèmia, la ràtio de morositat del Sabadell es manté estable, situant-se en el 3,81%. La xifra és inferior a la registrada el setembre de l’any passat (4,08%) i també millora la del tancament del segon trimestre, quan marcava 3,95%.

Pel que fa als indicadors de liquiditat, la ràtio CET1 ’fully-loaded’ se situa en el 12%, nou dècimes per sobre el trimestre anterior.

Els ajustos en la plantilla, una incògnita

Tot i que l’entitat ha anunciat aquest divendres un pla per reajustar despeses, no ha arribat a especificar les accions que durà a terme. En relació amb aquesta qüestió, el digital ’El Confidencial’ va publicar el passat dimecres que el Sabadell estudia un pla de baixes i prejubilacions que afectaria entre 1.500 i 2.000 empleats, entre el 10% i el 15% de la plantilla. Fins ara, el banc ha evitat fer comentaris sobre la notícia i els sindicats han assegurat que no tenen constància del pla.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia