Economia

El Govern cedeix cinc plantes de la Borsa de Barcelona per impulsar un ‘hub’ tecnològic d’innovació financera

L’ICF ha de destinar l’espai a empreses o ‘startups’ especialitzades en negocis digitals

El Govern ha donat aquest dimarts llum verda per crear un hub tecnològic d’innovació financera a l’edifici de la Borsa de Barcelona. La Generalitat ha aprovat la concessió d’un dret real de superfície a l’Institut Català de Finances (ICF) sobre cinc plantes –de la cinquena a la novena– de l’edifici, per un període de 12 anys.

L’objectiu d’aquesta cessió és que l’ICF destini aquests espais –situats al passeig de Gràcia número 19 de Barcelona– per acollir empreses de nova creació o startups especialitzades en negocis digitals, així com les dedicades a activitats de comerç electrònic. Així mateix, s’autoritza a l’ICF perquè pugui explotar directament aquests espais o bé cedir-los a tercers.

Amb la voluntat de vetllar pel compliment d’aquest acord es crearà una Comissió de Seguiment que inicialment estarà formada per dos representants de l’ICF, dos representants de la Generalitat designats pel vicepresident del Govern i conseller d’Economia i Hisenda —el director general del Patrimoni de la Generalitat de Catalunya i el director general de Promoció Econòmica, Competència— i un màxim de dos representants de les entitats o empreses arrendatàries.

La Secretaria de la Comissió recaurà en un representant designat pel Consell d’Administració de l’ICF. En aquest sentit es valorarà especialment la inclusió de representants per part de la Borsa de Barcelona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia