Economia

AEC Vida innova en les tècniques de desinfecció

El nou tractament només s’aplica un cop a l’any i té un caràcter preventiuAEC Vida té el drets de la tecnologia per a l’Estat espanyol

La solució vol estimular la prevenció en la higiene d’espais de tota mena

La irrupció de la covid-19, a banda de desplegar estratègies defensives des del camp estrictament mèdic, amb l’aplicació massiva de vaccins a la població, també ha fet aflorar solucions per higienitzar ambients i evitar així preventivament l’expansió del virus. L’empresa catalana AEC Vida ha lliurat al nostre mercat una solució integral que permet, a través d’un polvoritzador electroestàtic, eliminar bacteris i virus de l’ambient, durant un any sencer, amb només una aplicació.

AEC Vida és una empresa catalana que ha adquirit els drets de la solució de la danesa ACT CleanCoat, per desplegar-la als mercats d’Andorra i l’Estat espanyol. De fet, la societat AEC Vida es va constituir l’any 2014, però el CEO de la firma, Joan Llopart, explica: “Vam considerar que el mercat espanyol no estava en aquell moment prou madur perquè s’hi introduís una nova tecnologia de desinfecció d’espais com aquesta.” Tanmateix, durant aquests anys, aquesta nova tecnologia s’ha anat desplegant arreu. Com diu Llopart, “molts responsables de salut d’arreu del món no s’han esperat que vingués una pandèmia”. Així, un banc com Carnegie ha pogut comprovar que, després de l’aplicació d’aquesta tecnologia de desinfecció en els seus espais de treball, “a banda de protegir els clients, ha aconseguit reduir espectacularment les baixes laborals”. A la vora de casa nostra, a les pistes d’esquí de Grandvalira, a Andorra, l’aplicació de la nova solució ha suposat un canvi radical: “Abans, els polvoritzadors, amb un desinfectant de base alcohòlica, s’havien d’aplicar dos cops al dia, i feien malbé els vinils dels telecadires.”

Camps de futbol.

També han confiat en la nova solució, i l’empresa confia en la capacitat de prescripció que puguin tenir, un dels principals clubs de futbol de la Bundesliga, el Borussia Mönchengladbach, que ho ha aplicat al seu estadi, el Borussia Park, i la prestigiosa publicació de viatges National Geographic, que ho ha fet en el seu vaixell Explorer. En un entorn tan sensible a les infeccions com les escoles bressol, aquesta nova proposta també ha estat testada, en aquest cas a Singapur i Tailàndia, amb resultats prou encoratjadors. També ha captat l’atenció als EUA, on s’està aplicant a diversos estats, per replicar l’èxit que ja s’ha assolit a tota l’àrea dels estats escandinaus, Holanda i Alemanya, amb clients com ara Red Carnation Hotels, Post Ranch Inn, Borgo Santo Pietro i Dansk Limousine Service.

El pla de negoci de l’empresa preveu per a l’any vinent un volum de negoci d’1,2 milions d’euros, si bé, segons com es comporti el mercat, aquest llistó es pot depassar amb escreix. La proposta d’AEC Vida d’alguna manera pretén fer un gir a la cultura de la prevenció que ara mateix impera: “Ens caracteritzem respecte dels altres desinfectadors, que fan servir ozó, lleixiu o altres productes químics, que es posen en funcionament per al moment en què es manifesta la infecció, sense prevenir que es pot tornar a esdevenir al cap d’un temps.” Amb aquest tractament, d’un any de durada després de ser aplicat, es fomenta l’acció d’anticipar-se a l’aparició de nous virus o bacteris. Val a dir que AEC Vida ha hagut de patir els atzars burocràtics tan habituals en el nostre entorn normatiu. Tot i que ja consta en el Registre Oficial d’Establiments i Serveis Plaguicides (Roesp), hi figura com a comercialitzador en lloc d’aplicador. En tot cas, fonts del Departament de Salut ja han comunicat a l’empresa que pot començar a treballar. AEC Vida ja està en contacte amb diverses clíniques de salut mental per implementar la solució. Testat i acceptat pels organismes competents de la UE, la solució d’AEC Vida també disposa de la certificació d’ITEL (Instituto Técnico Español de Limpieza), que avala que no és perjudicial per a la salut.

L’espai s’autodesinfecta

En aquesta solució, s’aplica amb un polvoritzador electroestàtic un producte amb base de diòxid de titani nanotecnològic, sobre la superfície que s’escaigui, talment com parets, mobles, dispositius, poms de porta, finestres i altres. La llum, natural o artificial, per un efecte de fotocatàlisi, fa que aquestes superfícies adquireixin propietats autodesinfectants, i qualsevol bacteri o virus suspès a l’ambient s’elimina. És una solució ideal per a espais no gaire ventilats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia