Economia

La cooperativa La Fageda augmenta les vendes un 4,1% el 2009 i fa inversions per valor de 840.000 euros

La cooperativa La Fageda, de Santa Pau, va tenir unes vendes de 9,7 milions d'euros el 2009, un 4,1º% més que l'exercici anterior amb «uns resultats de 313.691 euros, els quals, en tractar-se d'una entitat sense afany de lucre, han anat íntegrament al fons de reserva de l'empresa», segons es va donar a conèixer en l'assemblea general de socis de la cooperativa. L'activitat de lactis representa el 88% de la facturació, i la resta d'activitats econòmiques són jardineria, ramaderia, viver i taller de manualitats.

Les inversions del 2009 van arribar als 847.607 euros, gairebé el doble que el 2008. Gran part d'aquestes inversions han estat destinades a la posada en funcionament de la fàbrica de gelats artesanals Bodn, de la cooperativa d'inserció laboral Coinre de Badalona, que havia presentat un expedient de regulació d'ocupació i que La Fageda va adquirir just un any abans. La Fageda ha tret al mercat cinc tipus de gelats: dos són de iogurt, el seu producte estrella; un de natural i l'altre de fruites del bosc; els altres tres són de xocolata, de nata i de vainilla.

Les perspectives per a aquest any son favorables, segons la companyia, i «apunten a un creixement entre el 5 i el 7% respecte del 2009». La venda de gelats i del iogurt cremós de La Fageda que s'anomena El Llaminer «tenen una bona acceptació».

Durant aquest exercici 2009, la Fageda ha incorporat 23 persones més a la seva plantilla i 20 persones més en d'altres empreses de la Garrotxa, «gràcies al programa d'integració a la comunitat». D'aquests 43 nous llocs de treball, 32 corresponen a persones que presenten discapacitat psíquica.

Actualment La Fageda dóna feina a 270 persones, 160 de les quals pateixen discapacitat intel·lectual o malaltia mental crònica. D'altra banda la cooperativa gestiona serveis d'habitatge per a 58 treballadors seus.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia