Economia

L’ICF duplica el finançament el 2020 per l’efecte de la pandèmia

L’entitat va donar suport a 3.800 empreses amb 1.329 milions

Es van preservar 123.500 llocs de treball

El Grup ICF va donar suport financer l’any passat a prop de 3.800 empreses amb un total de 1.329 milions d’euros, en forma d’avals o préstecs, una xifra que duplica la quantitat que l’entitat va facilitar el 2019, que va ser de 663 milions. Del volum total, 1.046,1 milions d’euros es van vehicular a través de la matriu del grup, l’ICF, i 282,9 milions més per la via d’Avalis de Catalunya.

Segons les dades presentades ahir per l’entitat, un 68,4% del volum de finançament total es va destinar a cobrir les necessitats de liquiditat derivades de la crisi de la Covid-19. Les xifres també revelen que van contribuir al manteniment o a la creació de prop de 123.500 llocs de treball a Catalunya. En línia amb l’activitat d’altres anys, el 97% dels préstecs atorgats es van destinar al col·lectiu d’autònoms i pimes.

El conseller delegat de l’entitat financera pública, Víctor Guardiola, va comentar en una roda de premsa que el balanç d’activitat de l’any respon al context de crisi econòmica global generat per la pandèmia i, va precisar, “ha evidenciat el rol anticíclic de la banca pública”, una faceta que l’entitat vol potenciar, ja que, per Guardiola, “té capacitat per donar resposta a les necessitats de liquiditat del teixit empresarial”.

Una dècada de resultats positius

L’ICF va tancar l’exercici 2020 amb uns resultats nets de 5,4 milions d’euros, després d’aplicar una política “prudent” en matèria de classificació dels riscos davant la incertesa que suposa el context econòmic actual. Alhora, es van destinar 10,4 milions a provisions extraordinàries per fer front a l’impacte de la Covid-19 en els sectors més damnificats. El benefici, que es destinarà íntegrament a reserves, consolida un cicle de 10 anys de resultats positius. Pel que fa a la distribució sectorial, un terç del finançament del grup es va destinar al comerç, el turisme i el transport (32%), tres dels sectors més afectats per la crisi. Les indústries manufactureres (28%), les empreses i entitats de serveis (13%) i de l’àmbit cultural (7%), així com el sector de la construcció i l’obra pública, van ser també entre els principals destinataris del finançament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia