Economia

CaixaBank negociarà la reducció de plantilla després de Setmana Santa

Goirigolzarri i Gortázar asseguren que volen basar la reestructuració en baixes voluntàries

La integració de les plataformes tecnològiques culminarà a final d’any

CaixaBank, el nou gegant financer de l’Estat, va presentar ahir a la premsa la culminació del procés legal de fusió amb Bankia, una operació pensada per dotar d’eficiència la suma de les dues entitats, que enllestiran la seva integració tecnològica a finals d’any, amb la idea de “liderar el procés de transformació financera a l’Estat”, en paraules del nou president, José Ignacio Goirigolzarri. Amb la nova CaixaBank ja inscrita en el registre, el tità financer té 50.000 persones en plantilla, una dada, aquesta última, que, tenint en compte els objectius d’eficiència i sinergies de l’operació, donarà pas a una reestructuració laboral que es preveu important. El conseller delegat del grup, Gonzalo Gortázar, no en va precisar els detalls: “Volem parlar primer amb els representants sindicals”, va comentar, en unes negociacions que CaixaBank vol iniciar després de Setmana Santa. Tampoc hi ha un calendari clar, per bé que el directiu va indicar que voldrien que tot plegat estigui enllestit a finals del segon trimestre, malgrat ser “un procés complex”. Gortázar va insistir que la reestructuració es basarà en baixes voluntàries, sense acomiadaments traumàtics, “i en la meritocràcia per retenir els millors”, sense que hi hagi, en principi, cap franja d’edat fixada ni preferències entre serveis centrals i sucursals.

Les torres KIO, de l’os a l’estrella

El logotip de CaixaBank presidirà d’aquí a pocs dies les famoses torres KIO de Madrid, on fins ara hi havia el madrileny os verd de Bankia. Així ho va anunciar José Ignacio Goirigolzarri, que va confirmar que una de les primeres accions, ara que ha culminat el procés de fusió, serà unificar la marca als edificis corporatius més significatius. A més, el nou banc ja té els primers 400 directius nomenats i la direcció comercial unificada. De moment, no hi ha canvis pel que fa a la seu social de València i les dues seus operatives a Barcelona i Madrid.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona