Economia

El comitè demana a Seat que aboni una paga de beneficis malgrat les pèrdues

El comitè d’empresa de Seat ha demanat a la direcció que la plantilla cobri la paga de beneficis vinculada a l’activitat del 2020, malgrat que la companyia va tancar l’exercici amb pèrdues, en considerar que se la mereixen pels sacrificis realitzats en el context de la pandèmia.

El president del comitè d’empresa de Seat, Matías Carnero, ha explicat que els dos principals sindicats (UGT i CCOO) han traslladat ja aquesta petició a la direcció i s’ha mostrat convençut que aquesta serà receptiva i respondrà en positiu.

“És una proposta lògica en el context actual, tenint en compte tot el que hem hagut de passar, l’ERTO, les mascaretes, el treball amb els respiradors per ajudar en la lluita contra la Covid-19. Creiem que serviria per compensar tot això”, ha assenyalat Carnero.

El president del comitè i de la UGT de Catalunya ha apuntat que li correspon a la direcció concretar a quant hauria d’ascendir la paga, però creu que l’empresa “serà assenyada i responsable a l’hora de contestar” i “que dirà que sí”.

Seat ha tancat l’exercici de 2020 amb unes pèrdues operatives de 339 milions, enfront dels guanys de 445 milions d’un any abans, a causa de l’impacte de la crisi generada per la Covid-19, que va llastrar les seves vendes (va vendre un 15,2% menys).

L’any passat els treballadors de Seat van percebre 1.300 euros com a paga de beneficis, la més alta rebuda fins llavors després d’un 2019 en el qual l’automobilística va batre el seu rècord de producció, de vendes i de benefici operatiu.

A aquests 1.300 euros, el màxim fixat fins ara en el conveni, l’empresa va sumar 250 euros més com a reconeixement a la contribució de la plantilla als guanys de l’any.

La paga de beneficis del 2020 va ser la quarta percebuda per la plantilla des que es va instaurar aquesta modalitat, a més de la més elevada, i amb ella Seat ha premiat ja els seus treballadors amb un bonus variable acumulat d’uns 4.000 euros.

Aquest ingrés extraordinari es va engegar en el conveni col·lectiu signat en 2016 i preveu una forqueta que va dels 150 euros per empleat a un màxim de 1.300 euros quan l’empresa aconsegueixi benefici operatiu.

La fórmula que recull el conveni, i inspirada en la qual tenen els empleats de Volkswagen d’Alemanya, preveu també l’abonament d’entre el 0,1% i el 0,5% en cas de reducció de les pèrdues respecte a les previsions inicials quan es doni un resultat negatiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Foment i el sector immobiliari rebutgen la regulació del lloguer de temporada

barcelona
GIRONA

La taxa d’atur s’enfila al 12,47% a la demarcació el primer trimestre d’any

GIRONA
economia

L’atur continua pujant el primer trimestre amb 12.800 desocupats més

barcelona
ECONOMIA

El termini per reclamar despeses hipotecàries comença en anul·lar-se la clàusula abusiva

BARCELONA
GIRONA

El Govern aprova ajuts a la pagesia per valor d’11,4 milions d’euros

GIRONA
GIRONA

La CGT de Correus denuncia falta de personal en una desena de barris

GIRONA
economia

El Banc Sabadell guanya 308 milions el primer trimestre, un 50% més que l’any passat

barcelona

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona