Economia

El govern espanyol espera rebre a partir de juny els primers fons europeus del pla de Recuperació

Nadia Calviño diu que el govern espanyol aprovarà el pla a l’abril

La vicepresidenta segona del govern espanyol, Nadia Calviño, espera que el govern espanyol comenci a rebre a partir del mes de juny els fons europeus del pla de recuperació, transformació i Resiliència.

En una intervenció al fòrum ‘Wake Up, Spain’, Calviño ha explicat que la Comissió Interministerial creada per als fons abordarà aquest dimarts el pla, i el govern espanyol l’aprovarà al llarg del mes d’abril per remetre’l a la Comissió abans de la data límit del 30 d’abril. Calviño ha recordat que està previst que la comissió aprovi el pla al mes de juny “i que des d’aleshores comencin a fluir els recursos europeus”.

Calviño ha admès, però, que el Tribunal Constitucional alemany encara ha de donar el vistiplau als fons europeus. Amb tot ha apuntat que és “optimista” i preveu que els diners arribaran a la segona meitat del 2021 i creixeran el 2022.

Segons Calviño el Pla de Recuperació és “imprescindible” per a l’Estat perquè prova de resoldre “els desequilibris que acumulem de fa dècades a Espanya” i en concret el “dèficit d’inversió”. “Crec que no ens podem resinar i que tenim una oportunitat d’empènyer la recuperació a curt termini i transformar el teixit productiu”, ha dit.

En aquest marc, ha explicat que el govern espanyol treballa en el pla des del juny del 2020 en paral·lel a la Comissió Europea. Seran 140.000 milions d’euros d’inversió entre 2021 i 2026 i es duran a terme “reformes molt importants” que permetran créixer de forma “intensa i sostinguda”.

Poques hores abans el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, havia assegurat a aquest mateix fòrum que el Consell de Ministres aprovarà “d’aquí a pocs dies” el pla de Recuperació que suposarà una inversió de 70.000 milions d’euros entre 2021 i 2023. Segons ha avançat Sánchez, el pla recull 212 mesures (110 inversions i 102 reformes). L’objectiu, ha dit, és que produeixi “un impacte immediat sobre la recuperació ja el 2021” i que “arrossegui inversió privada” en àmbits estratègics relacionats amb la innovació. “Volem crear empreses i ocupació”, ha dit. Segons el president espanyol permetrà que el PIB creixi “més de dos punts” anuals, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia