Economia

PIMEC i Foment celebren les noves mesures de mobilitat

Les patronals reclamen obrir terrasses per servir sopars

També proposen vacunar els treballadors del comerç i l’hostaleria

PIMEComerç i Foment Comerç han celebrat aquest dimecres la decisió del govern de permetre la mobilitat a tot Catalunya i l’obertura de la restauració dels centres comercials a partir del 26 d’abril. Les patronals havien demanat l’aprovació d’aquestes mesures de manera recurrent en les últimes setmanes.

Ara demanen també l’obertura de les terrasses per poder servir sopars i eliminar el topall de 800 metres quadrats en la superfície comercial. A més, proposen vacunar els treballadors del comerç i la restauració, ara que ja s’han pogut vacunar treballadors d’altres àmbits essencials com el personal mèdic o les forces de seguretat.

“Si es confirma l’obertura de la mobilitat i la restauració dels centres comercials ja podrem estar una mica més tranquils”, ha reconegut el president de PIMEComerç, Àlex Goñi. Tot i això, ha insistit en la importància de la vacunació pel sector del comerç i l’hostaleria, “en primera línia” durant la pandèmia.

“Tot el que s’encamini a recuperar l’activitat és una notícia molt positiva per al comerç i la restauració, que estan patint molt”, ha coincidit el president de Foment Comerç, Roger Gaspa.

La restauració dels centres comercials acumula sis mesos de tancament i el comerç de més de 800 metres quadrats no ha pogut obrir amb normalitat des d’inicis de gener. “És important i urgent fer aquests passos d’obertura en el sector”, ha afegit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia