Economia

Catalunya, la més malparada amb l’ERO del BBVA

Uns 1.200 empleats del total de 3.800 afectats treballen al territori

Els sindicats anuncien mobilitzacions de protesta

Catalunya serà el territori més afectat per l’ERO anunciat ahir pel BBVA, que afectarà el 16% de la seva plantilla, un total de 3.800 empleats, dels quals 1.197 treballen al Principat, on està previst que tanqui 204 oficines. D’aquesta manera, Catalunya concentra un terç de la retallada de personal i gairebé un 40% de les 530 oficines que desapareixeran. Només a Barcelona es perdran 836 llocs de treball. Al darrere, a força distància, hi ha l’impacte en altres territoris, com ara Andalusia, on es preveu la sortida de 381 empleats, i la Comunitat de Madrid, on deixaran el banc 357 persones.

Fonts sindicals van confirmar que, dels 3.800 treballadors inclosos en l’expedient, 773 correspondran als serveis centrals i la resta a la xarxa de sucursals. I tot i que la direcció del banc presidit per Carlos Torres va assenyalar que ha posat en marxa la negociació amb “actitud dialogant”, els sindicats van qualificar la proposta d’“escandalosa” i “insostenible”.

CCOO, que ja ha anunciat mobilitzacions de protesta per la retallada, recordava que dimarts, en la junta general d’accionistes, els executius de l’empresa van prometre un increment dels dividends que repartiran entre els inversors així que ho permeti el Banc Central Europeu, i que preveien la venda de la filial nord-americana per 8.500 milions.

L’anunci arriba dos dies després del de la forta retallada a CaixaBank, que vol eliminar 8.300 llocs de treball i tancar més de 1.500 oficines, i quan el Sabadell acaba d’enllestir les sortides de 1.800 empleats de l’ERO que va presentar a final d’any. Tot plegat va coincidir amb les declaracions de la Intersindical CSC i la Federació d’Estalvi de Catalunya (FEC), molt crítica amb els responsables de CaixaBank, que va assegurar que “ha passat d’empresa catalana exemplar” a “monstre bancari participat per l’Estat”.

El secretari general de la secció sindical de la FEC a l’entitat –presidida per José Ignacio Goirigolzarri–, Joan Maria Terribas, es va mostrar molt pessimista respecte a les eventuals millores de l’ERO de CaixaBank, que, segons el seu parer, aniran en detriment de les condicions laborals dels treballadors que s’hi quedin. Per la seva banda, el secretari general de la Intersindical, Sergi Perelló, va censurar que el govern espanyol hagi impulsat un expedient de regulació tan important “en plena crisi sanitària”, i va retreure a la UE el contrast entre la mala gestió de les vacunes i l’eficàcia en l’aposta per les fusions bancàries.

Infojobs assenyala el retrocés salarial del Principat

Catalunya ocupa el quart lloc a l’Estat en la mitjana salarial de les ofertes d’ocupació que va presentar Infojobs al llarg del 2020. Amb 25.252 euros anuals, el Principat se situa darrere de Madrid, amb 27.316 euros, i també del País Basc i Navarra, amb 25.865 i 25.604 euros, respectivament. Tot i que aquests quatre territoris són els únics que superen la mitjana estatal, Catalunya ha retrocedit dues posicions en els últims tres anys i ha estat superada per bascos i navarresos, a causa dels “desiguals” increments salarials que s’hi han produït. Les dades, enmig de la panoràmica del que ha estat el mercat laboral durant l’any de la pandèmia, van ser presentades ahir en una roda de premsa telemàtica, recollides en un estudi elaborat conjuntament per Infojobs i Esade.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA