Economia

La plataforma d’inversió sostenible GoParity s’estableix a Catalunya

La firma portuguesa posa en contacte empreses i organitzacions que desenvolupen projectes sostenibles amb inversions potencials

GoParity, plataforma d’inversió que posa en contacte empreses i organitzacions que desenvolupen projectes sostenibles amb possibles inversors, ha triat Barcelona com a base d’operacions a tot l’Estat espanyol.

Operativa des del 2017, aquesta empresa portuguesa ha aconseguit la confiança de més d’11.000 inversors, de 59 estats diferents, que han invertit més de 5,3 milions d’euros en més de 80 projectes sostenibles. Aquesta inversió, a banda dels beneficis ambientals que ha produït, ha generat uns beneficis per valor d’1.193.420 euros. En aquesta plataforma d’inversió es pot arribar a obtenir fins a un 8% de rendibilitat.

Entre els projectes que podem trobar a GoParity hi ha iniciatives vinculades amb l’energia sostenible, l’economia blava, la protecció de la vida d’ecosistemes terrestres, la producció i consum responsable o la reducció de desigualtats. Un exemple de finançament a través de GoParity l’ofereix la firma Nozama, que va assolir 50.000 euros per desenvolupar un projecte de mesurar la sostenibilitat de les empreses, tot calculant el valor d’emissió de CO2 i dels envasos d’ús únic que generen.

Com diu Nuno Brito, fundador de GoParity, “el nostre objectiu és el d’impulsar la transició cap a un sistema econòmic més sostenible i inclusiu, amb molta més responsabilitat quant a la manera que utilitzem i rendibilitzem els diners.”

Fins ara, les inversions fetes a través de la plataforma han evitat la generació, cada any, de més de 20.900 tones de CO2 a l’atmosfera, cosa que equival a plantar més de 950.000 arbres, i s’han generat o estalviat més de 4.000 MWh/any, similar al consum de 1.680 famílies europees. A més, gràcies a aquestes inversions d’impacte s’han protegit més de 649 hectàrees destinades a l’agricultura ecològica i a la protecció de la biodiversitat, que equival a 908 camps de futbol. Aquests projectes han permès ajudar més de 44.000 persones en situacions favorables, i han creat més de 2.300 nous llocs de treball.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia