Economia

Brussel·les fa una crida a la “moderació” i a “calma” en la disputa pesquera entre França i el Regne Unit

La CE rebutja les noves condicions de Londres i demana “respecte” a l’acord postBrexit

La Comissió Europea ha fet una crida a la “moderació” i a la “calma” en la disputa pesquera entre França i el Regne Unit.

Després que ambdós països hagin desplegat vaixells militars al canal de la Mànega per l’escalada de tensions pels drets d’explotació pesquera, la portaveu comunitària Vivian Loonela ha rebutjat les noves condicions que imposa Londres per pescar a l’illa de Jersey, que es troba a poc més de 20 kilòmetres de les costes franceses, i ha reclamat “respecte” per l’acord postBrexit.

“Qualsevol condició nova per a les autoritzacions que limiten les activitats pesqueres ha de complir amb els objectius i principis de l’acord, però també ha de tenir una explicació científica clara i racional”, ha dit la portaveu comunitària, que ha remarcat que aquestes condicions tampoc poden ser “discriminatòries”.

La portaveu de la Comissió Europea també ha subratllat que qualsevol canvi en les llicències s’ha de notificar prèviament perquè les autoritats puguin “tenir temps per reaccionar”. Segon ha dit Loonela, les condicions de Londres no compleixen aquests requisits i, per tant, “no haurien d’aplicar-se”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia