Economia

L’economia catalana cau un 4,3% interanual en el primer trimestre

Segons les estimacions de l’Idescat, tots els sectors evolucionen favorablement, encapçalats per la indústria, que torna a assolir taxes positives

L’economia catalana va caure un 4,3% en el primer trimestre de l’any en comparació al mateix període del 2020, amb la qual cosa va baixar al mateix nivell que el conjunt de l’economia espanyola. Així ho estima l’Institut d’Estadística de Catalunya (Idescat) en el seu avanç del PIB català dels primers tres mesos de l’any. En la comparació intertrimestral, és a dir, amb el trimestre anterior, la taxa de variació va ser del -0,4%, una desena superior a la del conjunt d’Espanya (-0,5%), com recull l’agència Efe.

L’Idescat destaca l’evolució positiva d’àmbits com la metal·lúrgia, que mostra senyals d’una “forta recuperació” de l’activitat, així com la indústria química, que presenta un “bon dinamisme”, i que han propiciat l’evolució favorable del sector. Així doncs, entre gener i març l’activitat industrial va augmentar un 1,9% interanual, després que al quart trimestre del 2020 caigués un 4,8%, i torna a assolir taxes positives amb valors propers als de l’any 2019.

En els tres primers mesos de l’any, els serveis van registrar una caiguda del 5,9%, però amb signes d’una “certa recuperació”, de més de quatre punts respecte el descens del quart trimestre del 2020 (-10,1%), segons recull l’agència ACN. Aquest sector encara es veu condicionat per les restriccions de la mobilitat, fet que dificulta la recuperació de branques essencials com són la de la restauració, l’hoteleria, les agències de viatges i el transport aeri. En canvi, les de les activitats postals i l’edició mantenen una progressiva millora en el seu nivell d’activitat.

La construcció va notar un descens de l’11,5%, cosa que representa una millora de gairebé cinc punts respecte del darrer trimestre del 2020 (-16,3%). Finalment, l’agricultura, amb una variació interanual de l’1,2%, millora en més de dos punts el seu darrer registre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona