Economia

AstraZeneca aprova apujar la prima al seu conseller delegat malgrat l’oposició de gairebé el 40% dels accionistes

Pascal Soriot podria percebre fins a 20 milions d’euros aquest 2021

La companyia defensa que la remuneració del conseller delegat estava “per sota dels nivells de mercat

AstraZeneca augmentarà la prima al seu conseller delegat, Pascal Soriot, malgrat l’oposició del 39,81% dels accionistes.

La companyia ha sotmès a votació en la reunió anual d’accionistes celebrada aquest dimarts un increment de les bonificacions a Soriot després de tancar un pacte amb la Universitat d’Oxford per comercialitzar la seva vacuna contra la Covid-19. La junta ha aprovat augmentar la bonificació anual màxima del directiu del 200% del salari base fins al 250%.
Soriot podria cobrar així fins a 20 milions d’euros aquest 2021. La seva retribució  augmentaria així gairebé 3 milions d’euros més que l’any passat.

Gran part de les percepcions de l’executiu depenen de les primes. L’any passat va cobrar uns 17,9 milions d’euros, dels quals només 1,5 milions corresponien al sou base.

La firma també ha acordat apujar-li el dret a rebre accions per valor de fins al 650% del salari, mentre que ara era del 550%.

La farmacèutica anglosueca admet en un comunicat que “una proporció significativa d’accionistes” estan en contra de l’augment, però defensa que la remuneració del conseller delegat estava “per sota dels nivells de mercat en la indústria farmacèutica global”.



[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia