Economia

Banc Sabadell obre converses amb MoraBanc per vendre el seu negoci bancari a Andorra

L’entitat té una quota de mercat del 20% a Andorra, recursos de 1.830 milions i un volum de crèdit de 426 milions

El Banc Sabadell ha obert converses amb MoraBanc per vendre-li el seu negoci bancari a Andorra, segons han confirmat totes dues entitats aquest dilluns.

L’operació, si finalment es confirma, s’emmarca en l’estratègia del Sabadell de prioritzar l’activitat de negoci a Espanya i “considerar aquelles operacions corporatives internacionals que tinguin sentit tant per la naturalesa del comprador, com per les condicions econòmiques plantejades”, segons ha explicat el conseller delegat del banc, César González-Bueno.

El negoci bancari del Sabadell a Andorra, vehiculat des de fa 20 anys a través del BancSabadell d’Andorra, té una quota de mercat del 20% al país, amb recursos de 1.830 milions d’euros i un volum de crèdit de 426 milions d’euros.

Totes dues entitats ja han informat als reguladors de les seves converses. Si les negociacions donessin fruits i el BS es vengués el BancSabadell d’Andorra, la nova entitat seria un grup amb més de 9.800 milions d’euros en recursos de clients, 1.500 milions d’inversió creditícia i unes ràtios de solvència líders a Andorra, segons MoraBanc.

El Banc Sabadell controla el 51% de l’entitat andorrana i un eventual acord inclouria el dret dels accionistes minoritaris d’adherir-se a la integració a MoraBanc en els termes pactats amb l’entitat presidida per Josep Oliu.

Actualment, el Sabadell compta amb una ràtio de solvència CET1 del 20,4% a Andorra, un ROE del 10,5% i set oficines bancàries. A més, hi ha una xarxa àmplia de caixers, que atenen al 23% dels particulars i el 32% de les empreses del país pirinenc.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia