Economia

El Govern aprova els comptes anuals de l’Institut Català de Finances

El Grup ICF ha finançat prop de 3.800 empreses per valor de 1.329 milions d’euros

El Govern ha aprovat els comptes anuals de l’Institut Català de Finances (ICF) corresponents a l’exercici 2020. En un any marcat per la crisi de la Covid, l’entitat financera pública de Catalunya diversificat i complementat altres fonts de finançament i impulsant noves línies per donar suport al teixit empresarial.

El Consell Executiu ha estat informat del compte de resultats i el balanç de l’ICF. Concretament, s’ha duplicat el volum de finançament a les empreses respecte al 2019, una xifra que ha arribat als 1.329 milions d’euros distribuïts en 4.733 operacions de préstecs o avals. En total, durant el 2020, el Grup ICF ha finançat 3.781 autònoms, empreses i entitats, i ha contribuït al manteniment i/o creació de prop de 123.500 llocs de treball.

Durant el 2020, l’activitat de l’entitat s’ha centrat, sobretot, a donar resposta a les necessitats de finançament sorgides arran de la covid. Per fer-ho, es van posar en marxa múltiples solucions de finançament amb l’objectiu de cobrir les necessitats de liquiditat i, alhora, assegurar el manteniment de llocs de treball. de fet, gairebé el 70% del volum de finançament total s’ha destinat a fer front als efectes econòmics de la covid, finançant pimes i emprenedors afectats per la pandèmia.

Tot i la situació de pandèmia, l’ICF ha mantingut un bon volum d’inversió, tant a través de fons de capital risc com directe, consolidant el seu rol com a element tractor de la inversió.

En concret, el 2020 ha compromès 33,5 milions d’euros en fons de capital risc, principalment dels àmbits de les ciències de la salut i del sector digital, tecnologia i innovació. Actualment, l’ICF ja participa en 50 fons de capital risc i acumula compromisos d’inversió per 329,5 milions d’euros.

Pel que fa a la inversió directa, s’han destinat 5,3 milions d’euros a cinc empreses a través dels dos fons propis de capital risc de l’ICF. A més, s’ha continuat impulsant el sector emprenedor amb la inversió en 32 startups per 2,3 milions d’euros.

El Grup ICF ha tancat el 2020 amb uns resultats nets de 5,4 milions d’euros, després d’aplicar una política prudent en matèria de classificació dels riscos, davant la incertesa que suposa el context econòmic actual, i destinar 10,4 milions a provisions extraordinàries per ajudar els sectors més damnificats a fer front a l’impacte de la covid.

Pel que fa a la resta d’indicadors financers, l’ICF disposa d’un coeficient de solvència del 43,8% i un índex de cobertura dels actius dubtosos del 130,9%. Tots dos ratis se situen àmpliament per sobre tant dels mínims que exigeix la normativa de les entitats de crèdit com de la mitjana sectorial. La ràtio de mora és d’un 6,2%, en línia amb el percentatge de tancament de l’any passat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona