Economia

Els economistes, a favor de reformar impostos

Un 55% suprimirien l’impost de patrimoni i un 70% modificarien el de societats

Els economistes modificarien de bon grat alguns impostos importants, entre els quals hi ha el de patrimoni, del qual demanen, en gran mesura, la supressió. Segons l’Enquesta de Situació Econòmica de Primavera 2021 del Col·legi d’Economistes de Catalunya, un 76,7% dels economistes catalans es mostren favorables a modificar l’impost sobre el patrimoni, entre els quals un 55,6% aposten per suprimir-lo. A banda d’això, un 69,7% es mostren partidaris de la modificació de l’impost de societats i entre aquests un 68,3% creuen que les societats no residents amb negocis en territori espanyol haurien de tributar per un impost de societats mínim i un 62,0% estan d’acord amb la conveniència de l’establiment d’un tipus mitjà mínim.

Un 82,8% dels enquestats defensen la modificació de l’impost de successions i el canvi que genera més consens (assenyalat per un 71,9% dels enquestats) és que caldria que fos bonificat per a descendents.

D’altra banda, la immensa majoria (70,2%) es mostren a favor de suprimir la diferència de tributació entre autonomies.

L’enquesta també ha consultat per l’evolució de l’economia. Així doncs, l’índex de confiança dels economistes es recupera de manera significativa en relació amb fa un any, passant del 3,62 al 4,20 per a l’economia catalana i del 3,33 al 4,22 per a l’economia espanyola. La previsió és que l’índex continuï recuperant-se i se situï en el 4,79 a finals del 2021 per a l’economia catalana i en el 4,76 per a l’economia espanyola.

Els economistes situen com a principals problemes de l’economia catalana l’impacte de la Covid-19 (un 70,4% marquen aquesta resposta), la situació política (un 53,6%) i l’atur (43,8%), unes preocupacions que també coincidien en enquestes anteriors. Respecte als fons Next Generation, consideren que haurien d’invertir-se prioritàriament en el desenvolupament del sistema de ciència i innovació (55,2%), la nova política industrial Espanya 2030 i en l’estratègia per a una economia circular (49,6%) i el desplegament i la integració d’energies renovables (39%).



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Has superat el límit de 5 articles gratuïts d'aquest mes.

Continua llegint-nos per només

1

Passi d'un dia

48

Subscripció anual

Ja ets subscriptor?

Inicia sessió

[X]
ECONOMIA

La Xina reaviva la guerra comercial amb la UE amb una investigació antidúmping

BARCELONA

Les botigues de les zones més turístiques ja poden obrir els diumenges

Barcelona

Circuits en funcionament

L’Hospitalet de Llobregat

Fer obsolet el residu

Barcelona
Mar Reguant
Economista i premi nacional de recerca al talent jove de la FCRI

“L’energia barata ja hi és, però cal repartir millor els beneficis”

Barcelona

Casa Jové celebra 150 anys amb l’entrada a Tarragona

Barcelona

Recreacions virtuals de cors perquè els cardiòlegs assagin

Barcelona
Contra xifrada
Anna Pinter Pla

Un bon àpat per la inclusió

Torroella de Montgrí

Jornada per aprofundir en el turisme inclusiu al Baix Empordà

Torroella de Montgrí