Economia

Una factura

antiga
Economia

El preu de la llum es torna a enfilar i arriba quasi a 95 euros MW/h

Redacció

Si ja va començar la setmana enfilat pels núvols, el preu de la llum a l’Estat espanyol va batre ahir un nou rècord i va arribar fins als 94,63 euros, una xifra pràcticament calcada a la xifra a què es va arribar durant el temporal Filomena del 8 de gener passat (94,99 euros per MWh), segons les últimes dades publicades per l’Operador del Mercat Ibèric d’Energia (OMIE). L’associació de consumidors Facua reclama un canvi en el nou sistema de preus, en vigor des de l’1 de juny, i destaca que la pujada de la tarifa “perjudica especialment les economies més desfavorides”.

Segons un estudi publicat ahir per Facua i que recull l’ACN, els consumidors que tinguin contractada la tarifa semiregulada (PVPC) acabaran pagant 88,11 euros de llum aquest mes de juny, cosa que suposaria un increment interanual de 27,53 euros.

Es tractaria de la segona factura més cara de tota la història, superada únicament pels 88,66 euros que es van registrar durant els primers mesos de l’any 2012.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia