Economia

Creen l’Àrea 5G de Girona per impulsar l’economia

Turisme, cultura, esports, indústria, mobilitat i gestió de l’aigua són els sectors en què se centraran els projectes per treballar en la implantació de la nova tecnologia a les comarques gironines

Turisme, cultura i esports, indústria 4.0 i agroalimentària i gestió de l’aigua i mobilitat. Aquests són els àmbits en què es faran accions i s’impulsaran projectes per treballar l’impacte de la tecnologia 5G a les comarques gironines. Així es va anunciar ahir en la presentació de l’Àrea 5G Girona, un projecte impulsat pel Departament de la Vicepresidència i el de Polítiques Digitals i Territori, que disposa de la col·laboració de Mobile World Capital Barcelona, la Fundació i2CAT, la Cambra de Comerç de Girona, l’Ajuntament de Girona, la Diputació de Girona i l’Associació d’Empreses de Noves Tecnologies de Girona (Aenteg). Per millorar la competitivitat de les empreses del territori, l’Àrea 5G Girona crearà laboratoris, farà workshops i impulsarà projectes pilot que permetin a les empreses millorar el seu model de negoci a través de les noves tecnologies. Entre els agents del territori que ja s’han interessat a participar en els diferents projectes, hi ha la UdG, el Patronat de la Politècnica i els Campus Sectorials, el Patronat de Turisme, l’Asetrans, el Centre Blockchain de Catalunya o el Catalan Water Partnership.

Entre els projectes, tal com va recordar ahir el director general d’Innovació i Economia Digital de la Generalitat de Catalunya, Daniel Marco, hi ha el 5GMed Corridor, que es va anunciar l’estiu passat i que provarà serveis de mobilitat connectada i automatitzada i de comunicacions mòbils a l’autopista i el ferrocarril entre Figueres i Perpinyà. Un projecte –promogut per un consorci format per 21 entitats, empreses i centres tecnològics– per desenvolupar un corredor transfronterer on es puguin dur a terme proves amb vehicles autònoms i connectats i que suposa una inversió de 16 milions d’euros.

Ara s’obre la possibilitat que tothom que estigui interessat a treballar en accions en alguns dels àmbits contacti amb la Cambra de Comerç de Girona a, tal com va explicar el seu president, Jaume Fàbrega, que va destacar que la tecnologia 5G “ha de contribuir a fer que el territori gironí sigui més competitiu”. En el mateix sentit també es va pronunciar el president de la Diputació, Miquel Noguer, que va destacar la importància de la col·laboració publicoprivada també en aquest desenvolupament. I l’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va insistir en la necessitat “d’empoderar” la ciutadania en la digitalització, però també empreses i comerços, per ajudar també a “reconstruir l’estat del benestar”.

LES FRASES

En casos com el turisme, està en plena fase d’immersió de les experiències turístiques
Eduard Martín
CIO i director del Programa 5G de Mobile World Capital Barcelona
El 5G és com l’autopista de les telecomunicacions per on passaran els serveis
Rosa Paradell
Fundació i2CAT
L’economia gironina ja està molt digitalitzada. Això és com dopar un sector que està treballant
David Martí
president de l’aenteg


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia