Economia

infraestructures

S'enlairen els primers vols a Eivissa i Menorca des de l'aeroport d'Alguaire

Les noves rutes, d'Air Nostrum, seran operatives fins al 5 de setembre

Els primers vols comercials des de l'aeroport de Lleida-Alguaire amb destinació a Eivissa i Menorca han sortit aquest divendres. Les noves rutes, amb dues freqüències setmanals i dirigides per Air Nostrum, seran operatives fins al 5 de setembre, amb l'objectiu de cobrir la creixent demanda durant els mesos d'estiu. Aquests dos mesos s'espera que hi haurà unes 24 operacions cada cap de setmana i s'assolirà, per tant, la màxima activitat des de la seva posada en marxa. Aquest aeroport és el de referència d'Andorra.

El nivell d'ocupació de la ruta Lleida-Menorca supera el 70% i, pel que fa a Eivissa, estan cobertes més del 55% de les places. En el seu primer mig any de funcionament, l'aeroport ha transportat ja més de 26.800 passatgers.

Amb aquests nous vols, l'aeroport ja ofereix sis destinacions, ja que, a banda d'aquestes, ja són operatives les rutes a París, Palma, Milà i Frankfurt.

Les noves rutes que inicien aquest divendres el seu vol oferiran dues freqüències setmanals en tots dos sentits, que sortiran el divendres i el diumenge cap a Eivissa i Menorca i en sentit contrari cap a Lleida. Fins al 5 de setembre, el divendres des de Lleida sortirà cap a Eivissa un vol a dos quarts de dotze del matí i cap a Menorca a les onze i deu minuts. El mateix dia, en sentit contrari, sortirà des d'Eivissa a tres quarts de nou del matí i des de Menorca a les nou i deu del matí. Els diumenges sortiran vols cap a Lleida des d'Eivissa a tres quarts de vuit del matí i des de Menorca a la una i vint-i-cinc minuts. Des de Lleida, en canvi, sortiran cap a Eivissa a un quart de deu del matí i cap a Menorca a les tres de la tarda. Aquests trajectes tenen una durada d'entre d'una hora i noranta minuts.

26.800 passatgers els primers sis mesos

EL PUNT/ ACN

L'aeroport de Lleida-Alguaire, inaugurat ara tot just fa sis mesos, registrarà durant els mesos d'estiu, el major trànsit de passatgers des de la seva posada en servei, ja que hi treballaran tres companyies, alhora que realitzaran 24 operacions cada cap de setmana. Pel que fa al trànsit de passatgers, en els sis primers mesos de funcionament, per l'aeroport han passat uns 26.800 viatgers i s'hi han gestionat 388 vols regulars. Les rutes han tingut una mitjana d'entre un 40% i un 60% d'ocupació per vol.

La nova infraestructura apropa durant els mesos d'hivern les destinacions vinculades al turisme de neu i muntanya dels Pirineus i, ara, amb la posada en servei de les noves connexions amb les Illes Balears, fomenta el turisme d'oci i diversió durant els mesos d'estiu.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona