Economia

Els pastissers gironins vendran unes 110.000 coques per Sant Joan

La més sol·licitada és la tradicional de brioix, fruita i pinyons, seguida de la coca de llardons de full

Els preus van dels 19 als 36 euros

Els carnissers incrementen les vendes d’embotits

El Gremi de Pastisseria de les comarques de Girona preveu vendre unes 110.000 coques artesanes a les comarques gironines. Aquesta xifra representaria un tímid increment d’un 1% respecte de les que es van vendre l’any passat per la revetlla i Sant Joan. Les més sol·licitades són les tradicionals de brioix amb crema, fruita i pinyons, seguida de la coca de llardons de full. De mitjana, els preus de les coques van dels 19 als 36 euros, en funció de la mida i el tipus de coca que es triï.

A més de les tradicionals, els pastissers innoven any rere any i aquestes innovacions depenen molt de cada pastisseria, segons explica el president del Gremi de Pastisseria de les comarques de Girona, Àngel Garcia. Per exemple, a la pastisseria de Garcia aquest any han introduït la coca de fruita vermella i la de maduixes, “unes coques més fresques i lleugeres per a la temporada que vivim”. “La base és la d’una coca, farcida amb crema de fruita vermella i decorada amb una espècie de mus i fruita vermella i això mateix amb la de maduixa”, explica Garcia. Però, de coques, n’hi ha d’altres: de crema, crema cremada, nata, trufa i avellana, entre d’altres.

Increment dels embotits

A través de les xarxes socials i de la cartelleria dels mateixos establiments els carnissers de les comarques gironines fan tota mena de safates d’embotits, formatges i de carn per fer a la brasa amb la idea de més fàcil i atractiva la compra al consumidor. “Tradicionalment les carnisseries incrementen les vendes d’embotits i formatges per la revetlla i per això nosaltres ja els oferim safates per donar un valor afegit al consumidor”, explica la presidenta del Gremi de Carnissers i Xarcuters Artesans de les comarques gironines, Sílvia Oliu, que assegura que l’objectiu final de tot això “és que el consumidor no vagi al supermercat i compri al petit comerç”.

LA XIFRA

1%
més de vendes
de coques de Sant Joan és el que preveuen incrementar aquest any els pastissers gironins.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona