Economia

Volen que els municipis no apliquin la llei de lloguer

La Cambra de la Propietat Urbana de Girona ha demanat als ajuntaments de la demarcació que no apliquin la llei de lloguers de la Generalitat que limita el preu dels habitatges. L’entitat recorda que aquest setembre els ajuntaments de Girona, Salt, Figueres, Olot, Blanes i Sant Feliu de Guíxols han de sol·licitar l’aplicació de la llei i per això demanen que no ho facin.

El setembre de 2020 el Parlament de Catalunya va aprovar la llei catalana que permet de regular els preus de lloguer a través de l’índex de referència de preus. Ara, la normativa preveu que a partir del setembre siguin els ajuntaments els que sol·licitin l’aplicació de la llei si el mercat continua tensionat. Això implicaria que els preus haurien de mantenir-se dins de l’índex establert.

Segons la Cambra de la Propietat, aquesta llei és un element “desincentivador” per als arrendadors i això es tradueix en menys immobles que es posen al mercat en aquest règim. Els empresaris asseguren que la situació d’aquests municipis no és comparable amb els de l’àrea metropolitana de Barcelona perquè a Girona no es produeixen forts increments en els preus. A més, la cambra considera que els preus de lloguer que es paguen a la demarcació de Girona tampoc s’assemblen als que es paguen a Barcelona i per això, diuen, no es justifica l’aplicació de la normativa.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia