Economia

El Patronat de Turisme preveu un bon estiu

Malgrat les bones sensacions, el president de l’organisme, Miquel Noguer, creu que no s’arribarà als nivells anteriors a la pandèmia

L’aeroport de Girona remunta, però no salva la temporada

El Patronat de Turisme Costa Brava-Girona preveu un “bon estiu” malgrat la pandèmia. Tot i les “bones sensacions”, però, no s’arribarà als nivells del 2019. El fet que la campanya de vacunació avanci cada cop més ràpid mostra un horitzó esperançador per als hotelers. Malgrat tot, el president del patronat, Miquel Noguer, creu que el fet que el govern britànic encara no inclogui la Costa Brava en la llista de destinacions per viatjar de manera segura els “penalitza”, si bé confia que aviat es resolgui.

El Patronat de Turisme ha engegat diverses campanyes per a aquest estiu. L’objectiu és mantenir el màxim nombre de visitants catalans i espanyols, que l’any passat ja van omplir els establiments de la Costa Brava i del Pirineu de Girona. A més d’aquestes campanyes promocionals estatals, el patronat també ha anunciat la destinació en televisions franceses, alemanyes, belgues i holandeses per tal de recuperar aquests visitants. En total, l’organisme publicoprivat ha invertit “pràcticament un milió d’euros” en campanyes publicitàries.

La idea és atraure públic que pugui arribar a la demarcació de Girona en cotxe, ja que Miquel Noguer ha deixat clar que aquest any l’aeroport de Girona “no resoldrà” l’arribada de turistes.

L’aeroport remunta

Tot i així, el president de l’organisme mostra confiança i creu que la terminal de Vilobí d’Onyar “anirà remuntant”. A finals de maig arribava el primer avió de Transavia a Girona d’aquest any i pocs dies després ho feia el primer vol de Ryanair. A mitjan mes, l’operadora turística TUI també desembarcava turistes belgues a la pista gironina. Ara, l’objectiu és que la companyia Jet2 també ho faci a partir d’aquest juliol. La intenció és que aquesta línia aèria connecti Girona amb set ciutats del Regne Unit aquest mateix mes de juliol. La companyia està en espera que el govern britànic inclogui la Costa Brava o l’Estat espanyol dins de la llista de destinacions segures per viatjar i els aixequi la quarantena obligatòria que els fa fer actualment. “Jet2 vol venir, però no pot”, va lamentar.

El mercat britànic

Miquel Noguer afirma que no aparèixer en aquesta llista és un “hàndicap” i “penalitza” el sector turístic gironí, però creu que aviat es resoldrà. Tot i així, la inclusió en aquesta llista no implicarà que hi hagi vols “d’avui per demà”, perquè cal un mínim de previsió i també un temps perquè el públic planifiqui les vacances i compri els bitllets d’avió.

Tota aquesta planificació complica l’arribada d’aquests visitants en la cursa contrarellotge en què està immersa actualment la destinació turística de la Costa Brava. El màxim volum de visitants s’assoleix entre el juliol i l’agost. Si el govern britànic triga a incloure l’Estat a la llista de destinacions segures, això retardarà la programació de vols, així com l’arribada de turistes, i deixarà poc marge de maniobra als empresaris gironins.

Noguer confia que aquest 2021 la temporada turística s’allargui. Segons explica el també president de la Diputació de Girona, la previsió és que aquest 2021 el bon temps i la calor es mantinguin fins a l’octubre, fet que permetria allargar uns mesos la temporada turística a la Costa Brava.

Turisme local

Malgrat tot, Miquel Noguer insisteix que aquest any preveuen tenir una bona temporada per l’elevada afluència de visitants locals i de proximitat. El president de l’organisme turístic recorda la “bona experiència” que hi va haver l’any passat amb l’elevada afluència de visitants locals durant tot l’estiu en establiments tant a la Costa Brava com al Pirineu gironí.

LA FRASE

Ens penalitza que el govern britànic no inclogui la Costa Brava en la llista de destinacions segures
Miquel Noguer
PRESIDENT DEL PATRONAT DE TURISME COSTA BRAVA-GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona