Economia

Frederic Carbó

empresari de la restauració a figueres

“Aquí no val el debat per sectors, tots en som afectats”

Frederic Carbó és un empresari de la restauració de l’Alt Empordà que gestiona sis restaurants i, a més, és president de Comerç Figueres Associació. Aquesta doble condició el porta a tenir una visió més general de la situació. Segons explica, el mes de març es preveia “una temporada turística realment espectacular”, superior fins i tot a la del 2019. “És preveia una temporada realment molt i molt bona, a tots els nivells, sigui gastronòmic, cultura o de lleure. Nosaltres estàvem realment molt il·lusionats per afrontar-la.” I no ha estat així, perquè res del que s’havia previst està passant. Ha arribat el moment, segons Carbó, de demanar responsabilitats: “Crec que s’han de demanar responsabilitats polítiques. Aquesta mainada caldria que estigués vacunada. Els joves surten? Oi tant. I és normal que sigui així. Jo de jove sortia molt, és el que toca.”

“Sempre acabem patint per un tema de gestió política –critica–. Vàrem deixar sortir tothom de cop per Sant Joan, per final de cursos acadèmics i festes i concerts i aquesta gent no estava vacunada, als més joves em refereixo.” Per Carbó el debat per sectors està superat. Segons explica, aquest ha de ser un debat econòmic, perquè la seva afectació és absolutament transversal: “Si Catalunya no rep visitants, d’això surt perjudicat tothom, des del restaurador, al comerciant, l’hoteler i el vitraller que posa vidres en un edifici o el que fa rehabilitacions. El tema és seriós perquè, a banda del problema social, aquí cal tenir molt clar que una mala acció afectarà tothom, com passa.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia