Economia

L’exportació gironina es recupera un 20% enguany

Les comarques de Girona acumulen el major saldo favorable a Catalunya

Les exportacions a la demarcació de Girona van créixer un 20% entre els mesos de gener i maig, amb un import total de 2.750,6 milions, en comparació amb les dades del període anterior del 2020. El balanç d’importacions també va créixer, en un 24,6%, fins als 1.329,8 milions, però amb un saldo favorable de 1.420,8 milions per a l’activitat econòmica gironina. La xifra contrasta amb els dèficits acumulats a les comarques de Barcelona, Tarragona i el conjunt estatal. I quadruplica el saldo positiu de l’altra demarcació catalana que no hi perd diners: les comarques de Lleida.

Les dades, del Ministeri d’Indústria i Comerç, corroboren el que els darrers estudis de les cambres de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols ja havien il·lustrat i exhibeixen unes xifres exportadores millors, fins i tot, que les del 2019. La variable macroeconòmica, ara, és la gran esperança de l’economia gironina, mentre no arribi l’anhelada recuperació dels sectors turístics i l’hostaleria, que ha quedat estroncada per l’embat de la cinquena onada de la pandèmia.

Pel que fa a sectors, l’informe del Ministeri d’Indústria i Comerç atribueix el gros de les exportacions a l’alimentació i les begudes (43,1%), però el dels productes químics (18,4%) és el que més es recupera. Els mercats receptors principals dels productes gironins són la Unió Europea, però també la Xina.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia