Economia

El Banc Sabadell guanya 220 milions, un 51,5% més

TSB accelera la seva aportació positiva al grup, amb 39 milions en el semestre

L’entitat vol destinar un 30% dels guanys a pagar dividends

Confia concedir un 10% dels fons Next Generation

El Banc Sabadell ha tancat el primer semestre de l’any amb un benefici de 220 milions d’euros, un 51,5% més que durant el mateix període de l’any passat gràcies a la reducció de costos i a l’increment de les comissions (un 7,7% superiors), segons va reconèixer ahir en roda de premsa el conseller delegat de l’entitat, César González-Bueno.

El grup ha crescut en ingressos i inversió creditícia i ha tingut l’aportació positiva de TSB, la seva filial britànica, que ha guanyat 50 milions de lliures (uns 58 milions d’euros) fins al juny, un cop acabat el pla d’ajustament. En aquest sentit, González-Bueno es va referir a “l’aportació al grup cada vegada més gran del nostre negoci al Regne Unit”.

Els ingressos del negoci bancari, que engloben el marge d’interessos i les comissions netes, han arribat fins als 2.395 milions, un 0,7% més que l’any passat. Els costos del grup, en canvi, han disminuït un 3,2% respecte al primer semestre del 2020, i s’han situat en els 1.512 milions d’euros.

El conseller delegat del banc va recordar: “Tanquem el semestre amb uns resultats positius, creixent en ingressos i en inversió creditícia”, i va assegurar: “El full de ruta que estableix el nostre pla estratègic per a la transformació de l’entitat avança adequadament.”

Pel que fa als fons europeus Next Generation, González-Bueno va assegurar que són una “oportunitat de creixement” per donar un “fort impuls” al crèdit empresarial, i es va mostrar confiat que l’entitat podrà concedir prop de 12.000 milions d’euros en préstecs a empreses, tenint en compte que els bancs gestionaran uns 120.000 milions de préstecs a empreses i que al Sabadell li “hauria de correspondre la quota alíquota” al pes que té en banca d’empreses; és a dir, entorn d’un 9% o un 10%.

Un 30% del benefici serà per a dividends

El conseller delegat del Banc Sabadell, César González-Bueno, considerava ahir “raonable i prudent” destinar un 30% del benefici a pagar dividends als accionistes, una decisió que es prendrà formalment al setembre i que té l’aval del Banc Central Europeu (BCE). A més, va assegurar que el banc està “en condicions” de fer-hi front.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona