Economia

La mediació per la vaga de la neteja de Roses s’ajorna i es farà dimarts al matí

El comitè de vaga no es va presentar a la convocatòria i va al·legar confusió en la data

L’alcalde de Roses confia que hi hagi entesa i es desconvoqui

El comitè de vaga del servei d’escombraries, neteja viària i de platges i deixalleria de Roses i l’empresa FCC estaven cridats ahir al matí al Departament de Treball a Girona per assistir a una reunió de mediació, amb l’objectiu que el conflicte laboral posi fi a la vaga que està convocada per al dia 4. Finalment, però, la reunió no es va celebrar perquè els sindicats no es van presentar. Segons van al·legar, es tracta d’una confusió en les dates. El fet és que la mediació s’ha traslladat a dimarts al matí a poc més de 24 hores de l’inici proposat de la vaga, que hauria de començar a les 9 del vespre del dimecres dia 4.

L’alcalde de Roses, Joan Plana, va mostrar-se esperançat que la reunió de conciliació serveixi per acostar posicions entre l’empresa i els treballadors i eviti la protesta. Per això, precisament, Joan Plana no es va voler pronunciar al voltant del conflicte laboral i es va remetre a la lectura feta la setmana passada en què es recordava que aquest és un conflicte entre una empresa privada i els treballadors.

La convocatòria té caràcter indefinit a partir de les 9 del vespre de dimecres de la setmana vinent. El servei de recollida i neteja viària del municipi i les platges de Roses està externalitzat des de principis del mes de gener. Anteriorment, el servei havia estat en mans d’una empresa mixta, Rosesnet, que estava participada per capital públic i, majoritàriament, per l’empresa privada GBI.

Conflicte a Figueres

Paral·lelament al conflicte de Roses hi ha també una convocatòria de vaga a Figueres per al dia 4. La mediació en aquest cas està convocada per avui al matí. El conflicte de Figueres té a veure amb les peticions dels sindicats convocants de la vaga –Co.Bas i CCOO– d’un conveni multiempresa que agrupi tots els serveis de la ciutat –en concret, tots els que havien estat a Ecoserveis–, estiguin ara en mans de qui estiguin. Els representants dels treballadors defensen des de fa dies que els treballadors que serien subrogats d’Ecoserveis a Fisersa podrien perdre drets laborals en passar d’una empresa a l’altra, mentre que des del govern de Figueres s’assegura que no. El desembre de l’any passat ja es va convocar una vaga a Figueres que es va allargar durant tres dies fins que els sindicats convocants la van ajornar, apel·lant a la responsabilitat davant la situació complicada a causa de la pandèmia i la situació que generava en el comerç.

LA DATA

04.07.21
Vaga.
L’inici de la protesta a Roses està prevista per a les 9 del vespre del dimecres dia 4 d’agost.

LA XIFRA

19
mesos.
La recollida d’escombraries es va adjudicar a FCC el mes de gener del 2020.

LA FRASE

Confiem que hi hagi una entesa abans del començament de la vaga
Joan Plana
ALCALDE DE ROSES


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona
economia

Tesla acomiadarà 15.000 treballadors, el 10% de la seva plantilla global

barcelona

Stuart anuncia un ERO però diu que mantindrà un “pol tecnològic” a Barcelona

Barcelona
turisme

Les estacions d’esquí de Lleida tanquen una bona temporada

lleida
economia

La Generalitat assegura que s’han resolt més de la meitat dels fons europeus

barcelona
CASSÀ DE LA SELVA

L’Ajuntament reconeixerà el teixit empresarial del municipi

CASSÀ DE LA SELVA
economia

El barril de Brent baixa dels 90 dòlars tot i la tensió a l’Orient Mitjà

barcelona
GIRONA

Gelati Dino preveu obrir sis punts de venda més a curt i mitjà termini

GIRONA

La Paradoxa d’Easterlin

professor d'economia i empresa, Universitat de Girona, emprenedor i expert en gestió de crisi i desenvolupament de negoci