Economia

El benefici del BBVA s’enfila a 1.911 milions

Repartirà fins a un 40% dels guanys i no descarta fusions futures

El resultat atribuït del grup BBVA s’ha enfilat durant la primera meitat de l’any fins als 1.911 milions d’euros, dels quals 701 van ser durant el segon trimestre, una xifra que contrasta amb les pèrdues registrades en el mateix període de l’any passat, que van ser de 1.157 milions d’euros. Hi ha, però, alguns impactes no recurrents de gener a juny que si s’excloguessin del compte donarien un resultat atribuït de 2.327 milions d’euros. Aquí s’inclouen alguns costos de la venda del negoci de BBVA als Estats Units i els costos nets del pla de reestructuració a l’Estat espanyol, segons les dades que va presentar ahir l’entitat. La xifra és un 146% superior a la del primer semestre del 2020, segons va explicar en roda de premsa el conseller delegat de l’entitat, Onur Genç.

L’import del procés de reestructuració de plantilla, que ha afectat un total de 2.935 treballadors, ha comportat un cost de 696 milions d’euros.

Per Genç, el resultat assolit és gràcies a la fortalesa dels ingressos, particularment dels derivats de l’activitat bancària (marge d’interessos i comissions), i al fet que s’ha hagut de sanejar menys que no pas el 2020, en ple confinament pandèmic.

El marge d’interessos va arribar fins als 6.955 milions d’euros, un 0,9% més, i les comissions netes van augmentar un 19,7%, fins als 2.315 milions d’euros, gràcies, va dir Genç, a una millora de l’activitat econòmica. Els ingressos recurrents van ser de 9.270 milions d’euros.

Porta oberta a noves oportunitats

El BBVA ha obert la porta a compres i fusions futures per consolidar-se en els mercats on opera sempre que “les xifres tinguin sentit”, segons va explicar el conseller delegat del banc, Onur Genç, i recull l’ACN. Amb tot, Genç va explicar que es plantegen oferir més dividends si no acaben realitzant aquestes compres o fusions. En aquest sentit, va plantejar la intenció d’abonar entre el 35 i el 40% del dividend a partir d’aquest any. A més, l’entitat ha demanat permís al Banc Central Europeu (BCE) per iniciar aquesta tardor el procés de la recompra del 10% de les accions, que ara mateix estan “molt barates”, amb el capital obtingut de la venda del negoci als Estats Units.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia