Economia

Comexi s’amplia a Riudellots i estrena una planta a Miami

Suposa una inversió d’un milió d’euros per al grup especialitzat en la impressió i conversió d’envasos flexibles

Les instal·lacions de Riudellots seran operatives a l’octubre i les de Miami a final d’any

Comexi, empresa amb seu a Riudellots de la Selva i especialitzada en la indústria de la impressió i conversió d’envasos flexibles, afronta la darrera fase de construcció i renovació dels seus dos centres tecnològics (CTec) a Riudellots i Miami. Segons informa la companyia en un comunicat, el grup ha invertit un milió d’euros en aquestes actuacions amb l’objectiu d’oferir “millors serveis als seus clients, en un clar exemple de la seva aposta per la proximitat, innovació i sostenibilitat a tot el món”. Els dos centres disposaran d’una plantilla de 18 persones que s’encarregaran del desenvolupament dels dos nous espais.

2500 m² a Riudellots

A la demarcació de Girona es preveu que els nous equipaments seran totalment operatius aquest mes d’octubre en una nau de les mateixes instal·lacions de Riudellots. El Centre Tecnològic Manel Xifra Boada, Comexi CTec, disposa d’un espai polivalent de 2.500 m² destinats a la innovació i desenvolupament de projectes R+D, formació, consultoria, demostracions i laboratori industrial. Disposarà de nou màquines d’última generació, una zona de preimpressió pionera –en col·laboració amb empreses líders del sector com Esko, DuPont i Asahi–, a més d’un espai per al gravat de planxes òfset. Segons la societat, amb aquesta inversió el CTec gironí vol ser un espai de referència internacional, no només per la seva dimensió i polivalència, sinó perquè “serà el reflex del projecte corporatiu de sostenibilitat i indústria 4.0 que s’ha marcat l’empresa entre els seus principals objectius”.

Pel que fa a Miami (Florida), on ja s’actuava però sense presència directa, es preveu que el centre tecnològic serà operatiu en l’últim trimestre d’aquest any, amb incorporacions de més equipaments el 2022. Un espai de 1.000 m² reagruparà els departaments de formació, investigació i demostració industrial amb l’objectiu no només de fer un pas més en l’expansió a Amèrica del Nord sinó per la proximitat i les solucions a mida que això facilitarà als clients d’aquell continent. “Els nostres CTec, a la demarcació de Girona i a Miami, són la resposta natural a una necessitat latent en el mercat, així com un exemple de la importància que té la innovació en el nostre sector”, afirma Albert López, directiu del CTec.

A més de cent països

Comexi és present avui en més de cent països dels cinc continents; disposa de centres de producció propis a Riudellots i al Brasil, i oficines comercials als Estats Units (que també s’ampliaran properament) i Rússia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia