Economia

Red Eléctrica demana “tranquil·litat” sobre les nuclears i diu que garantirà el subministrament

La companyia invertirà 400 milions d’euros a Catalunya en els pròxims cinc anys per reforçar el teixit industrial

Grupo Red Eléctrica (REE) ha demanat “tranquil·litat” a l’opinió pública i ha recordat que no es poden tancar les centrals nuclears ni abaixar la càrrega sense l’autorització de la companyia.

La presidenta de l’empresa, Beatriz Corredor, ha assegurat que el calendari de descàrregues no es pot fer de manera aleatòria i ha afirmat que la companyia garantirà el subministrament d’energia a tot l’Estat.

La presidenta de la companyia ha fet aquestes declaracions després que les elèctriques amenacessin aquesta setmana amb aturar les nuclears si el govern espanyol no els paga les retribucions corresponents al diòxid de carboni no emès.

En el cicle de conferències ‘Les empreses i la transició energètica’ organitzat per la Comissió d’Energia dels Enginyers Industrials de Catalunya, Corredor ha anunciat que la companyia invertirà 400 milions d’euros a Catalunya en els pròxims cinc anys per reforçar el teixit industrial.

En els últims cinc anys, Red Eléctrica ha invertit 150 milions d’euros a Catalunya. Durant els pròxims cinc anys, la companyia preveu invertir 400 milions més, destinats sobretot a reforçar el teixit industrial de Catalunya, “molt potent”. En aquest sentit, Corredor ha anunciat subministraments industrials per a l’alimentació de la fàbrica de SEAT a Martorell, l’electrificació del Port de Barcelona o una nova subestació de Ronda Litoral per a la Zona Franca de Barcelona, entre altres.

La presidenta de la companyia ha expressat també una “enorme preocupació” per l’oposició de les plataformes de suport al medi ambient o oposició a les instal·lacions elèctriques i ha assegurat que aquestes requereixen suport “d’explicació, comprensió i escolta”, tant institucional com de la mateixa companyia. “Si no ho fem, serem incapaços de posar les infraestructures en servei”, ha alertat.

En referència a l’augment del preu de la llum, la presidenta de la companyia ha assegurat que aquest està influenciat per qüestions que deriven de la regulació del mercat d’energia europeu i ha admès que és “ineficient en certa manera”. Així mateix, influeix també un mercat dissenyat per un moment on les tecnologies tenien un impacte “diferent” i en una conjuntura mundial “diferent”, amb el preu del gas multiplicat per dotze en un any i drets d’emissió de diòxid de carboni.

Corredor ha assegurat que les mesures del govern espanyol van en bona direcció perquè tenen com a objectiu “respectar de manera escrupolosa” la regulació europea i les “línies vermelles” de la directiva pel que fa a la formació dels preus en el mercat. Així mateix, ha recordat que les centrals nuclears no poden tancar ni abaixar la càrrega sense el vistiplau de l’operador del sistema i ha assegurat que Red Eléctrica garantirà el subministrament a tot l’Estat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia