Economia

El Suprem estableix que la indemnització pel cas del Banc de València l’ha de cobrar el FROB

L’alt tribunal rebaixa les penes dels condemnats per l’Audiència Nacional

El Tribunal Suprem ha establert que la indemnització civil pel cas del Banc de València s’ha de pagar al Fons de Reestructuració Ordenada Bancària (FROB) i no a Caixabank, tal com va ordenar l’Audiència Nacional el 25 d’abril del 2019.

L’entitat ara presidida per José Ignacio Goirigolzarri va adquirir el Banc de València per la quantitat simbòlica d’un euro després de la seva fallida i de ser intervingut pel Banc d’Espanya.

Ara, l’alt tribunal ha confirmat que les indemnitzacions que hauran de pagar els acusats, que són de 168 milions d’euros en el cas de l’exconseller delegat Domingo Parra i l’exdirectiu Alfonso Monferrer; de 119 milions en el cas de l’empresari Salvador Vila i 130 milions en el de l’empresari Juan Bautista Soler, les haurà de cobrar el FROB i no Caixabank.

A més, la Sala II del Tribunal Suprem ha dictat penes de tres anys i vuit mesos de presó per a l’exconseller delegat Domingo Parra Soria per un delicte continuat d’administració deslleial; un any i mig a l’exdirectiu Alfonso Monferrer i a un any, un mes i quinze dies als empresaris Salvador Vila Soria i Juan Bautista Soler Luján, aquests tres darrers com a cooperadors necessaris del mateix delicte.

La pena per a Domigno Parra és inferior a la dictada inicialment –tenia una condemna de quatre anys de presó– en considerar que l’Audiència Nacional no va justificar adequadament la individualització de la pena. En canvi, eleva la de l’exdirectiu Alfonso Monferrer de sis mesos a un any i mig de presó i de quatre mesos a un any i un mes de presó en el cas dels empresaris en entendre que no eren còmplices sinó cooperadors necessaris.

Banc de València va ser intervingut primer pel Banc d’Espanya a finals del 2011 i posteriorment va ser venut per la quantitat simbòlica d’un euro a Caixabank.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia