Economia

La pandèmia agreuja l’accés a l’habitatge

La pandèmia ha agreujat els problemes vinculats amb l’habitatge, segons l’Observatori Metropolità de l’Habitatge (O-HB). Aquesta és la principal conclusió de l’informe Habitatge en temps de pandèmia, presentat ahir, en què es posa de manifest que en l’últim any s’ha accentuat la diferència entre la renda familiar i el preu de l’habitatge. En la presentació de l’estudi, l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, va assegurar que el mercat immobiliari de l’Estat pateix una “anomalia històrica” perquè és a “anys llum” dels estàndards europeus. Així mateix, Colau va reiterar la necessitat d’impulsar un parc públic d’habitatge. Durant la presentació de l’informe al CCCB un grup de cinc joves va increpar l’alcaldessa demanant que “es preocupi pels problemes reals”. Per la seva banda, la consellera de Drets Socials, Violant Cervera, va admetre el “dèficit d’habitatge molt greu” que té Catalunya. La consellera va explicar que els fons europeus que gestionarà la Generalitat són una “oportunitat” per rehabilitar una part dels habitatges per millorar l’eficiència energètica. Tant Colau com Cervera van demanar al govern espanyol que la suspensió dels desnonaments i la moratòria dels lloguers s’allarguin més enllà del 31 d’octubre.

L’informe de l’Observatori Metropolità de l’Habitatge posa de manifest que la pandèmia ha provocat un “descens molt notable” de la renda de la població, cosa que no ha succeït en el preu mitjà de l’habitatge. Malgrat tot, segons l’estudi, el preu dels contractes de lloguer ha caigut un 1,4% durant el 2020 i se situa en 964,8 euros mensuals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA