Economia

Essity fixa a Barcelona el seu centre d’excel·lència de la cadena de subministrament

La multinacional sueca de productes d’higiene vol implementar des de Catalunya un nou model operatiu de subministrament per al seu mercat global

Essity, multinacional de matriu sueca especialitzada en productes d’higiene i salut, ha fixat a Barcelona el seu Centre d’Excel·lència per a la cadena de subministrament i les operacions logístiques del grup a nivell global.

Com han assenyalat fonts de la companyia, el seu objectiu és implementar un nou model operatiu per a la planificació de subministrament que permeti fer millors previsions de demanda per part dels clients i optimitzar el rendiment.

L’equip actual d’aquest centre està format per 60 persones, 50 de les quals són contractacions noves, i la previsió és incorporar al voltant de 40 persones cada any fins el 2024. La iniciativa suposa per a Essity donar una passa endavant en la transformació digital del negoci.

Com explica José Ramón Iracheta, country manager d’Essity Iberia, “Barcelona és una localització excepcional per ubicar el nostre Centre d’Excel·lència ja que concentra una bona part del talent especialitzat i la formació necessària en cadena de subministrament que necessitem per millorar l’eficiència.” Així mateix, “els nostres clients al voltant del món des de grans cadenes de distribució a hotels, farmàcies o hospitals, cadascun dels quals amb un tarannà i necessitats diferents, per la qual cosa tenir una cadena de subministrament forta i àgil que garanteixi el proveïment i volum de producció és fonamental.”

Actualment, Essity compta amb més de 200 magatzems repartits al voltant del món, des dels quals surten prop de 3.000 càrregues completes de camions cada dia feiner. La centralització de la seva gestió en un únic sistema permetrà l’empresa consolidar la informació de totes les plantes de producció i proveïdors.

Essity és present a l’Estat espanyol des del 1998, i compta en l’actualitat 1.200 empleats distribuïts en diverses plantes de producció i oficines. El mercat ibèric, que integra Espanya i Portugal, representa el 4% de les vendes del grup, tot ocupant la setena posició a nivell global. La firma té oficines comercials a Sant Joan Despí (Baix Llobregat), Madrid i Lisboa, i tres plantes de producció a Puigpelat (Alt Camp), Allo (Navarra) i Telde (Illes Canàries).

Els productes d’Essity es venen a uns 150 països sota diverses marques globals. A tot el món compta amb 46.000 empleats, i les vendes netes de l’any passat van arribar als 12.000 milions d’euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia