Economia

economia

Aprovat un augment del salari mínim de 15 euros mensuals

Després de mesos de diferències entre Unides Podem i el PSOE, ahir finalment el Consell de Ministres va aprovar l’augment de 15 euros mensuals del salari mínim interprofessional (SMI). L’executiu espanyol i els sindicats van pactar fa un parell de setmanes sense la patronal apujar-lo fins als 965 euros aquest 2021. L’augment aprovat tindrà efectes retroactius des de l’1 de setembre.

Aquest increment suposa l’1,6% i és una quantitat que entra dins la forquilla que va proposar el grup d’experts consultat pel Ministeri de Treball. El dictamen del grup va plantejar que augmentés entre 12 i 19 euros el 2021 per assolir fins a un màxim de 1.049 euros al mes el 2023.

La ministra de Treball, Yolanda Díaz, va remarcar ahir que l’executiu “ja es posa a treballar” per assolir l’objectiu que l’SMI representi el 60% del salari mitjà d’aquí a dos anys, quan acabi la legislatura. Díaz va destacar que la sortida de la crisi generada per la Covid, a diferència de l’anterior, es fa amb un augment de salaris i va assegurar que el govern de Pedro Sánchez fa una “aposta ferma per sortir-ne en millors condicions”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia