Economia

Gomà-Camps potenciarà el mercat de França i el Marroc

El fabricant de paper tissú es consolida després de la inversió de 32 milions a Ejea de los Caballeros El grup, amb 263 anys d’història, enguany incrementarà les vendes uns 3 milions

El grup empresarial Gomà- Camps, dedicat a la fabricació, transformació i venda de paper tissú, preveu augmentar la facturació uns 3 milions enguany. La firma va fer una forta inversió de 32 milions d’euros a la planta d’Ejea de los Caballeros (Saragossa) l’any 2018. L’empresa de la Riba (Alt Camp) nascuda el 1758 i amb una capacitat productiva de 95.000 tones de paper tissú anualment, s’ha marcat com a objectiu seguir creixent, sobretot en el mercat de França i el del Marroc.

Del 2005 al 2015, la paperera catalana va actuar a la planta d’Ejea de los Caballeros mitjançant una joint venture amb un altre soci estranger, però el 2015 la firma amb seu a la Riba va decidir comprar les accions de l’altra part per potenciar la fàbrica situada en terres aragoneses. “Hi vam invertir 32 milions d’euros per posar-la al dia i destinar-la a la producció de paper tissú per al gran consum”, explica Maties Gomà-Camps, director general i desena generació familiar del grup bicentenari. En l’actualitat, aquell centre productiu disposa d’una màquina capaç de produir 35.000 tones anuals i generar 45.000 tones de producte acabat.

Les dues màquines situades a la Riba tenen una capacitat de producció de 60.000 tones de bobines de paper, i el 90% d’aquest producte s’adreça al canal professional. L’empresa també disposa d’una planta de transformació a Vilaverd i d’un magatzem a Valls.

“Fabriquem, transformem i comercialitzem paper tissú d’alta qualitat per al mercat professional i la llar, amb alts estàndards de sostenibilitat”, assegura el director general, que afegeix que entre l’Estat espanyol i Portugal la firma té el 7% de quota de mercat en el canal de gran consum i el 20% en la divisió adreçada als professionals.

Amb una plantilla de 430 treballadors, 140 dels quals a la planta saragossana, i una facturació de 138 milions d’euros el 2020, l’empresa potenciarà el mercat exterior, que ara suposa el 25% de la facturació. “El mercat francès és bàsic per a nosaltres, ja que té un gran potencial, sobretot el de gran consum”, sentencia Maties Gomà-Camps. En aquell país hi ha sis treballadors en una oficina comercial. “L’altre mercat amb força possibilitats és el del Marroc, malgrat que la cultura tan diferent ens obliga a adaptar-nos-hi i a exigir-nos encara més”, matisa el màxim responsable del grup paperer català. L’oficina comercial del país magrebí està formada per quatre professionals.

Gomà-Camps acaba de llançar la nova marca my tissue ecològic+, a base de tissú reciclat, pensat per al client amb alta sensibilitat mediambiental, ja que “empra menys energia, és compostatge i biodegradable”. L’empresa també ha iniciat un pla estratègic de digitalització de la companyia que permetrà guanyar una gran capacitat de gestió.

El grup va iniciar l’activitat del paper a mà pensat per a documents i contractes. A partir del 1850, va entrar en el paper per a la indústria del tabac. El 1958, va iniciar la producció de paper higiènic amb la marca Amapola i el 1968 es posa en marxa una nova màquina de paper per fabricar paper tisú i comercialitzar nous productes.

GOMÀ CAMPS

Facturació
138 M€
Treballadors
430
Any de fundació
1758
L’origen de Gomà-Camps és la construcció a la Riba d’un molí paperer encarregat per Francesc Camps. Amb 263 anys d’història, el grup sempre ha produït paper.
efecte covid-19

La cara i la creu de la pandèmia

L’aparició de la covid-19 va afectar Gomà-Camps, igual que la resta d’empreses. La producció destinada al gran consum va anar bé: “Els primers tres mesos no donàvem l’abast”, diu el director general. Ara es gasta més paper de cuina que mai, sobretot els rotlles grans. “La creu -assegura– va ser la caiguda d’un 70% del canal professional d’un dia per l’altre, pel tancament de bars, hotels i restaurants.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Unió de Pagesos considera un “pedaç” el decret pel control de fauna cinegètica

girona
Unió Europea

TikTok suspèn el programa de punts de la versió ‘Lite’

Barcelona

Èxit de participació del XXV Fòrum Industrial

girona
economia

Menys burocràcia en els plans d’estalvi d’aigua per ramaders i agricultors

barcelona
Estats Units

Aproven la llei que podria suposar la prohibició de TikTok als EUA

Barcelona
economia

La reducció de la jornada i la plena ocupació centren les reivindicacions sindicals de l’1 de Maig

barcelona
economia

El govern regula el lloguer de temporada per evitar “la picaresca” que frena la baixada de preus

barcelona
GIRONA

L'ATA Xifra en 1.900 milions les indemnitzacions per la nova llei dels HUT

GIRONA
ECONOMIA

Campanya publicitària per atraure turistes internacionals i de proximitat

GIRONA