Economia

Damm i El Celler de Can Roca elaboren una cervesa àcida

Amb el nom de Duet i d’estil ‘sour’, incorpora malt d’ordi i raïm garnatxa blanca de la comarca de la Terra Alta

És àcida i es diu Duet –tot i que Jordi Roca proposava el títol de Vi-rra per la seva vinculació amb el vi– i és la primera cervesa que elaboren conjuntament Damm i El Celler de Can Roca. La primera i, segons els representants de Damm, la més difícil que han creat mai. I representa l’estrena de la cervesera en l’estil sour. Un nom, Duet, perquè combina el malt d’ordi i la garnatxa blanca procedent de la Terra Alta, que suposa la culminació de dos anys de treball entre Damm i els Roca. “Volíem una cervesa ben feta i n’hem aconseguit una de molt gastronòmica, molt mediterrània”, explicava Joan Roca, que relatava com la pandèmia els havia donat el temps necessari per fer les proves per poder-la fer. Algunes cerveses estil sour tradicionals s’elaboren amb fruita –normalment fruita vermella– per equilibrar el punt agre, però Damm i els germans Roca van apostar pel raïm. I, en aquest sentit, el responsable del projecte Esperit Roca, Bernat Guixé, apel·lava a veure “on comença la cervesa i on acaba el vi”.

“És lluminosa, radiant, intensa, fresca, àgil, carregada de vivacitat i de textura sedosa”, deia Josep Roca, afegint-hi: “No sé si és la cervesa més carregada de vida, però jo la veig així.” Segons el sommelier, Duet marida molt bé “amb adobats i salats, també amb marinats i escabetxos i, fins i tot, amb rostits”, i convidava a provar-la al costat d’un pollastre a l’ast o uns calamars a la romana. Duet ja està disponible a la botiga en línia de Damm i els pròxims dies arribarà a restaurants i superfícies comercials. La setmana vinent es donarà a conèixer a l’estand de Damm del Fòrum Gastronòmic de Barcelona.

LA FRASE

Es tracta de la cervesa més difícil que hem fet
Jaume Alemany
director de Màrqueting, Comunicació i Exportació de damm

Un estil molt antic que ha evolucionat

L’estil sour és molt antic i es remunta a l’origen de les cerveses, quan bacteris i llevats salvatges fermentaven espontàniament sense cap tipus de control de la temperatura ni del procés fermentatiu tot proporcionant notes agres i àcides. L’estil sour ha anat evolucionant i ara és possible controlar els processos de fermentació. A Duet, feta amb most de malt d’ordi i most de raïm garnatxa blanca, se li afegeixen bacteris làctics i llevats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona