Economia

Els Fons Europeus: com identificar-los i accedir-hi

Els Fons de Recuperació Europeus, batejats com a “Next Generation EU”, representen l’eina d’estímul econòmica més important en la història de la Unió Europea, amb especial incidència en el camp de la construcció i en el de la sostenibilitat

Banc Sabadell ha creat una direcció de Fons Europeus per acompanyar ell client en la tramitació
L’entitat bancària oferirà finançament i avals per a la part que la subvenció no cobreixi

El Fons de Recuperació de la UE, que ha estat batejat com a Next Generation EU, és l’eina d’estímul econòmic més gran que s’ha creat mai en la història de la unió europea. Un total de 750.00 milions d’euros, dels quals 140.000 han d’arribar a l’Estat espanyol, representen una oportunitat per a totes les empreses i negocis per a sortir definitivament de la crisi provocada per la pandèmia, i, sobretot, per transformar-se apostant per la innovació i també per la sostenibilitat. Banc Sabadell vol acompanyar els empresaris del sector de la construcció en aquest canvi. Així ho explica la Directora Territorial del Fons Europeus de Banc Sabadell a Catalunya, Sílvia Valle: “gestionar un fons així, amb les diferents convocatòries i tota la documentació que necessita és complex. A Banc Sabadell estem especialitzats en empreses i per això ens posem al seu costat per afrontar aquesta nova realitat”, assegura.

Amb aquest objectiu, l’entitat ha creat una direcció dels Fons Europeus per acompanyar les empreses en aquesta transformació i en aquest impuls per a l’economia. Un dels primers passos que ja s’ha endegat des de la Direcció Territorial -amb la col·laboració amb associacions professionals i cambres de comerç- és fer la màxima difusió per a informar al teixit empresarial sobre els nous fons, les convocatòries i les subvencions que se’n derivaran.

Posteriorment, es procedirà a identificar i a informar al client, segons la seva realitat i el seu sector, de les possibles subvencions de cada convocatòria.

Un tercer eix consisteix en ajudar en la tramitació i gestió de les ajudes dels clients, acció que podran realitzar, si ho desitgen, amb Price Waterhouse Coopers, amb qui l’entitat bancària ha signat un conveni: “hi haurà convocatòries més complexes en les que caldrà un nivell de documentació elevat i molt especialització. Els clients que vulguin contractar els seus serveis ho podran fer, assessorats per Banc Sabadell”, explica Valle.

Finalment -en un apartat que Valle assenyala com dels més importants- des de l’entitat bancària, es cobrirà amb finançament i amb avals, la part econòmica que la subvenció no satisfagui: “Com que les subvencions no seran al cent per cent del pressupost, Banc Sabadell, per contribuir a l’èxit dels projectes, ofereix la possibilitat d’anticipar el finançament dels projectes elegibles, avançant i complementant la part que no es cobrirà amb la subvenció. En aquest sentit, també hi ha l’opció dels avals”, avança la responsable de fons europeus de Banc Sabadell.

Amb tot aquest acompanyament, l’entitat pretén ajudar a fer aterrar les subvencions en els projectes que els clients vulguin endegar: ”hem iniciat les visites de’informació i hem detectat molt interès, combinat encara amb moltes preguntes sobre els detalls i les condicions de les subvencion”, explica Valle, que afegeix: “volen saber on cal presentar el projecte, com presentar-lo i quan sabran si son elegibles o no. Aquesta tasca és la que fem des del Banc, perquè, cada vegada que hi hagi una convocatòria, de rehabilitació de vivendes, de construcció, de sostenibilitat en edificis o apostant per al cotxe elèctric, nosaltres puguem donar al client tota li informació que necessita.

Els fons queden contemplats en un pla de sis anys, en el que hi haurà un primer període, de 2021 a 2023 on els projectes quedaran identificats com a elegibles per rebre subvencions.

La representant de Banc Sabadell fa èmfasi amb la voluntat de l’entitat de seguir apostant per la transformació del sector de la construcció i la rehabilitat i, sobretot per la sostenibilitat, camp en el que ha estat treballant des de fa anys i per a la que també disposa d’una Direcció especialitzada: “no és una moda, és aquí per quedar-se i nosaltres hi creiem. Com creiem que ara tenim l’oportunitat de transformar i modernitzar el sector”, conclou. ili



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

El nen prodigi de les criptomonedes, condemnat a 25 anys de presó

barcelona

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA