Economia

La inflació es dispara al 4,1% a l’eurozona a l’octubre i arriba a màxims des del 2008

El preu de l’energia s’accelera més de sis punts respecte al setembre

La inflació s’ha disparat al 4,1% a l’eurozona a l’octubre i ha marcat màxims no vistos des del 2008. Segons dades de l’Eurostat, la taxa d’inflació interanual ha augmentat set dècimes a la zona euro respecte al setembre. L’increment s’explica principalment per l’encariment de l’energia amb un augment del 23,7% a l’octubre, més de sis punts més que al setembre. A l’energia la segueixen els serveis, que s’han encarit un 2,1% a l’octubre, quatre dècimes més que el mes anterior. En canvi, el preu dels productes industrials no energètics ha caigut una dècima fins al 2% a l’octubre i el de l’alimentació, l’alcohol i el tabac s’ha mantingut en el 2,1%.

Per països, la major pujada de preus a l’octubre s’ha registrat Lituània i Estònia, on la inflació s’ha disparat al 8,2% i 6,8% respectivament.

En el cas d’Espanya, la inflació s’ha situat en el 5,4% a l’octubre, més d’un punt per sobre de la mitjana de l’eurozona. A Alemanya el preus han crescut un 4,6% a l’octubre i a França un 3,2%, la mateixa xifra que a Itàlia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia