Economia

El Govern valora amb “molt optimisme” les dades d’un novembre rècord en reducció d’atur

Vinaixa espera que la caiguda dels desocupats “es continuï consolidant” durant el 2022

El Govern ha valorat amb “molt d’optimisme” les dades d’un novembre rècord en reducció d’atur, després el nombre d’inscrits a les llistes dels serveis d’ocupació s’hagi reduït en un any un 23,7%, el percentatge més alt de la sèrie històrica. El secretari general de Treball, Enric Vinaixa, ha celebrat que l’afiliació també assoleixi xifres rècords, amb l’increment de 135.509 persones ocupades en dotze mesos i que la desocupació se situï a nivells de juliol del 2019. Vinaixa espera que aquesta dinàmica de reducció de l’atur, que ja fa nou mesos que es dona, “es continuï consolidant” durant el 2022. D’altra banda, ha subratllat que hi ha la meitat de joves a l’atur que el novembre de l’any passat, després de la reducció interanual del 46,5%.

A més, ha remarcat que la contractació indefinida s’ha disparat en un any, amb un increment del 93,8% de contractes formalitzats en comparació amb el novembre del 2020. Aquest augment es pot explicar, segons Vinaixa, per “aspectes estacionals de concatenació de contractes” i també per l’actuació de la Inspecció de Treball.

“Considerem que les dades del mes de novembre són molt positives, molt optimistes i amb alguns rècords de la sèrie històrica del Departament”, ha dit Vinaixa en una roda de premsa aquest dijous. El secretari de Treball ha afirmat que “cal anar fins al juliol del 2019 per trobar una xifra més baixa d’atur” i ha recordat que el novembre és un mes on l’atur “tradicionalment creix”, i només ha caigut en anys com el 2010, el 2014 o el 2015.

Tot i l’optimisme en la valoració general, el secretari de Treball ha admès que hi ha problemàtiques estructurals del mercat de treball que es mantenen, com la bretxa de gènere o l’atur de llarga durada en majors de 45 anys, que pràcticament no s’ha reduït en 12 mesos.

Per això, el Govern continuarà posant el focus en polítiques de reactivació econòmica durant el 2022, com el pla de xoc per a fomentar l’ocupació que va iniciar aquest estiu dotat amb 917 milions d’euros.

En aquest sentit, Vinaixa ha explicat que l’executiu està estudiant la possibilitat d’oferir una tercera línia d’ajuts a treballadors en ERTO amb baixos ingressos, tal com demanen els sindicats. Fins ara, 220.000 persones s’han beneficiat d’aquest complement econòmic.

Un dels sectors que ara mateix afronta una transformació més estructural és la indústria, que està fent front a tancaments d’empreses històriques com Nissan o Mahle. En el cas de la companyia instal·lada a Vilanova i la Geltrú, Vinaixa ha lamentat que la cúpula no hagi acceptat les peticions de les administracions i mantingui la data de tancament pel 28 de gener. “No són uns terminis de coresponsabilitat”, ha lamentat el secretari, que ha confirmat que l’ERO ja s’ha iniciat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Consell Regulador del Cava admetrà raïm de fora de la DO pels efectes de la sequera

vilafranca del penedès
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona
economia

El Govern autoritza a Circuits de Catalunya a adjudicar la gestió a Fira de Barcelona

BARCELONA
Xina

L’economia xinesa creix un 5,3% en el primer trimestre

barcelona