Economia

El català serà el principal turista pel pont de la Puríssima

S’esperen ocupacions molt desiguals segons les zones i el tipus d’establiment, que van entre el 60% i el 95%

El pont de la Puríssima deixarà a la demarcació gironina ocupacions molt desiguals segons les zones i el tipus d’establiment, que van d’entre el 60% i el 95%. Evidentment, el Pirineu gironí, que demà ja tindrà totes les estacions d’esquí obertes, s’emporta les xifres més altes en pràcticament tots els establiments: hotels, càmpings, apartaments turístics i cases rurals.

També la restauració té unes bones perspectives de reserves per a aquest pont, tot i que el sector destaca que dependrà del temps que faci. Per ara, els dies amb més reserves són dissabte i diumenge. “L’any passat hi va haver poca ocupació i aquest any augmentarà molt. No serà com la del 2019 però quasi hi arribarà”, explica el president de la Federació d’Hostaleria de les comarques de Girona, Antoni Escudero.

El perfil del turista que aquest llarg pont visitarà la demarcació és català, majoritàriament provinent de la ciutat de Barcelona i la seva àrea metropolitana. També en un menor nombre es preveu que visitin les terres gironines turistes de l’Estat espanyol, sobretot de Madrid i el País Basc. En relació amb el turisme estranger, s’espera un petit percentatge de visitants francesos, sobretot al litoral gironí i a la ciutat de Girona. “És un pont en què normalment hi ha pocs turistes francesos”, comenta Escudero.

L’Associació d’Apartaments Costa Brava-Pirineu de Girona, en el dia d’avui, preveu una ocupació del 100% per a aquest pont de la Puríssima als allotjaments situats al Pirineu. En alguns punts de l’interior serà del 95% i a Girona ciutat, del 70%. La majoria són famílies i clients del país.

Pel que fa als càmpings, els nivells d’ocupació al Pirineu i muntanya “són molt importants”, segons va dir el president de l’associació, Miquel Gotanegra.

LA FRASE

L’ocupació d’aquest pont no serà com la del 2019 però quasi hi arribarà
Antoni Escudero
PRESIDENT DE LA FEDERACIÓ D’HOSTALERIA DE GIRONA


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia