Economia

La CE proposa destinar 2,8 milions a ajudar a recol·locar 450 acomiadats pel tancament de les plantes de Nissan

El finançament va destinat a formar, assessorar o facilitar la creació d’una empresa

La Comissió Europea proposa ajudar amb 2,8 milions d’euros 450 treballadors acomiadats com a conseqüència del tancament de les plantes de Nissan a Catalunya. Després que el govern espanyol hagi fet la petició, l’executiu comunitari planteja destinar gairebé tres milions d’euros del Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització a aquests treballadors. El finançament té l’objectiu de recol·locar els empleats que han estat acomiadats a través d’assessorament o formació, o d’ajudar-los a crear la seva pròpia empresa, segons ha informat la Comissió Europea.

Entre les mesures que es finançaran amb aquests diners hi ha l’ajuda a la cerca de feina i l’orientació professional, així com formació i fins a 5.000 per finançar les despeses d’establiment en cas que es vulgui crear una empresa. També es pot rebre assessorament durant el procés de creació de l’empresa i els treballadors que comencin una nova feina poden rebre una bonificació i assessorament després de reintegrar-se en el mercat laboral.

El cost total previst d’aquestes mesures de suport és de 3,3 milions d’euros, dels quals el Fons Europeu d’Adaptació a la Globalització cobrirà el 85%, mentre el Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC) completarà el 15% restant. Serà el SOC el que es posarà en contacte amb els treballadors que poden beneficiar-se de les ajudes i en gestionarà l’execució.

Després de la proposta de la Comissió Europea, han de ser l’Eurocambra i el Consell els que donin l’aprovació definitiva al finançament.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia