Economia

El Banc Sabadell guanya 530 milions el 2021

Avança el termini per al compliment dels seus objectius

Formarà 1.200 gestors especialistes en hipoteques

El Banc Sabadell va tancar ahir la jornada borsària amb una pujada d’un 2,4%, senyal que als inversors els van agradar els números que ahir van presentar el conseller delegat del grup, César González Bueno, i el director financer, Leopoldo Alvear, amb l’absència, per primer cop en una presentació de xifres anuals, del president, Josep Oliu, que ha deixat de tenir-hi funcions executives.

Concretament, el Sabadell va guanyar l’any passat 530 milions, en contrast amb els escarits dos milions de benefici del 2020. Aquesta evolució, segons van explicar els seus directius, va ser deguda a una activitat comercial que s’ha mantingut forta i a la contribució, ara sí positiva, de la seva filial britànica, el TSB, que ha aportat al grup 118 milions davant dels 220 de pèrdues que va representar el 2020.

Comissions a l’alça

La bona evolució del negoci s’exemplifica, entre altres qüestions, per un augment del crèdit d’un 6,7%, juntament amb els creixements en quota de mercat en diverses activitats i la intensa pujada de les comissions, 1.468 milions, un 8,7% més, especialment, segons González Bueno, “en productes de valor afegit com ara els fons”.

Alhora, el banc ha assolit “grans reduccions de costos”, d’un 2,3%, producte dels programes d’eficiència que es van decidir en el tercer trimestre del 2021 i que es completaran a mitjan 2022 fins a un estalvi de 130 milions.

El conseller delegat va avançar que durant el primer semestre el Sabadell desplegarà el que ja ha implementat com a pilot en l’últim trimestre del 2021, un equip de 1.200 gestors especialitzats en hipoteques, que a partir d’ara assessoraran els clients i que seran el fruit de la transformació de part de l’equip comercial per millorar la productivitat del banc en el seu conjunt.

González Bueno va descartar cap operació corporativa, com ara una eventual venda de TSB, i va assegurar que avançaran un any la data d’obtenció del resultat de l’actual pla estratègic. Sobre la reducció de plantilla i d’oficines, un 22% i un 25%, respectivament, “no es preveuen esforços addicionals”. En xifres absolutes, l’ajustament de plantilla es va fer amb un pla de prejubilacions i sortides voluntàries per a més de 1.800 empleats, i un ERO per a més de 1.600.

Finalment, el banc pensa abonar un dividend de 3 cèntims per acció als seus accionistes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Economia

Arrenca el Seafood Expo Global amb bones expectatives

L’Hospitalet de Llobregat
economia

Pimec reforça la presència al Vallès amb nova delegació a Terrassa

Terrassa
CALONGE I SANT ANTONI

El grup francès Capfun compra el càmping Treumal

CALONGE I SANT ANTONI

Freixenet presenta un ERTO per a 615 treballadors per la sequera

Sant sadurní d’anoia

Barcelona dedicarà 4 milions a impulsar la recerca i l’ocupació juvenil

Barcelona
economia

Els accidents laborals mortals han crescut un 50% la última dècada

barcelona
economia

Els operadors es troben per buscar experiències úniques a la Costa Brava

PERALADA
economia

Tots els productes del mar, a partir de demà al Seafood

Barcelona
economia

Catalunya crea un simulador quàntic únic al món

barcelona