Els empordanesos triomfen a Girovi

Peralada (7), Farré-Garriga (5), Pere Guardiola (4) i Trobat (4), els més premiats el 2009

Més de dues-centes persones es van reunir dissabte al Casino de Girona, per tastar, a cegues, els 180 vins participants en el XIV Concurs de Vins i Caves de Catalunya Girovi 2009.

Tres cellers empordanesos van ser els més guardonats del Girovi: Caves del Castell de Peralada (7); Pere Guardiola, de Capmany (4), i Celler Trobat de Garriguella (4), de Garriguella. A més, entre els guardonats cal afegir-hi les Caves Farré-Garriga, de Caldes de Malavella, amb cinc premis. Per denominacions d'origen, el Penedès, es va endur 23 guardons entre ors, plates i bronze, mentre que l'Empordà se'n va endur 20. A banda d'això, es compten els caves produïts majoritàriament al Penedès, però en què destaquen els de Garriguella i Blanes.

Agustí Ensesa, president de Mestres Tastavins i Cellerers de Catalunya i organitzador del Girovi, considera que l'edició 2009 ha estat un «èxit extraordinari, especialment per la participació de gent jove interessada en el món de la cultura del vi, que jutgen i valoren qualitats organolèptiques dels vins, perquè han assumit bé les ensenyances dels cursos als quals han assistit». Ensesa també ha destaca la participació de totes les DO catalanes i celebra el suport de l'Institut Català del Suro i de les personalitats de la taula notarial: Anna Pagans, alcaldessa de Girona; Josep Blanch, president de la DO Empordà; Guillermo Genover, vicepresident Institut Català del Suro; Josep Roca del Celler de Can Roca; Joaquim Gay de Montellà, vicepresident del Foment de Treball, i Jordi Grau Dillet, propietari de Vins i Licors Grau.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.