Economia

societat

Els pescadors reben l’escalf del món local

Una vintena de municipis catalans amb port signen un manifest de suport al sector pesquer per garantir-ne el seu futur.

Es comprometen a portar les reivindicacions “allà on calgui”

Una vintena de municipis catalans amb port han signat aquest dimecres a Vilanova i la Geltrú un manifest de suport al sector pesquer per garantir-ne el seu futur. Els signants veuen amb preocupació l’afectació de les directives europees sobre un sector cada cop més “arraconat”, que necessita una “regulació personalitzada” que s’adapti a les diferents modalitats de pesca i a les diferents realitats socials. “Cal que es faci una regulació intel·ligent per tenir més peixos al mar i que no desapareguin els pescadors”, s’ha destacat. Per tot això, els municipis s’han compromès a “anar de la mà” amb el sector pesquer per portar les seves reivindicacions “allà on calgui”.

Com ha denunciat el patró major de la Confraria d’Arenys de Mar, Antoni Marzoa, moltes de les directives que està aplicant la UE estan pensades per a la pesca d’altura i gran altura a l’Atlàntic Nord, no pas per la d’arrossegament o la pesca costanera que es fa a Catalunya. “S’estan aplicant polítiques pesqueres des del desconeixement que generen més problemes que no pas solucions”, ha lamentat.

Al seu torn, el director general de Política Marítima i Pesca Sostenible, Sergi Tudela, ha reconegut que Europa “va tard” a l’hora de regular la transició a la sostenibilitat del sector pesquer i que ara, “amb les preses”, s’estan prenent mesures “dures” -com la reducció de les jornades de pesca- que, tot i que donaran resultats positius a mig i llarg termini, ara “estan fent mal als pescadors” i posant molts a la corda fluixa.

Pels representants municipals, el manifest representa la implicació del món local en el futur del sector i s’han compromès, a través de la FMC i l’ACM, a sumar més municipis i a traslladar totes les reivindicacions a les autoritats espanyoles i europees. El manifest l’han signat els municipis d’Alcanar, Arenys de Mar, Barcelona, Blanes, Cambrils, Deltebre, Port de la Selva, l’Ametlla de Mar, l’Escala, la Ràpita, Llançà, Palamós, Roses, Sant Feliu de Guíxols, Tarragona, Torredembarra i Vilanova i la Geltrú.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia