Economia

estats Units

Escassetat de llet per a nadons als EUA

Els Estats Units obriran un pont aeri per importar llet en pols de d’altres països

Els Estats Units obriran un pont aeri per importar llet en pols per a nadons de d’altres països. L’operació, batejada com Operation Fly Formula, és una de les mesures ordenades ahir pel president nord-americà, Joe Biden, davant l’escassetat sense precedents als Estats Units d’aquest producte.

A més, Biden va invocar una llei de l’època de la guerra freda per accelerar la producció d’aquest aliment lacti als Estats Units, segons va explicar la Casa Blanca en un comunicat. La llei invocada per Biden és l’anomenada Defense Production Act, que data de l’inici de la Guerra de Corea en 1950 i permet al president dels Estats Units mobilitzar recursos del sector privat a través del Pentàgon per respondre a determinades situacions.

Concretament, aquesta acció obligarà a les empreses que fabriquin els ingredients del preparat lacti a prioritzar aquells clients que es dediquen a manufacturar el producte final.

En les últimes setmanes, trobar llet en pols per a nadons ha estat tota una odissea pels pares en diferents estats del país, un tema que s’ha convertit en una arma llancívola entre republicans i demòcrates. La llet en pols és una necessitat per a moltes famílies nord-americanes, en particular d’aquelles que disposen de pocs recursos en què les mares han de tornar a la feina gairebé després de donar llum i no poden donar alletar els seus fills.

L’escassetat del producte ha estat provocada pels problemes de subministrament global ocasionats per la pandèmia de la Covid-19 i les dificultats en la planta de producció que Abbott, el principal fabricant de llet per a lactants als Estats Units, té a Sturgis (Michigan).

Els problemes d’existències es van aguditzar el febrer quan Abbott va retirar la fórmula que sortia de la seva planta a Michigan, que es comercialitzava sota les marques Similac, Alimentum i EleCare, després que quatre nadons patissin una infecció bacteriana i dos d’ells haguessin mort.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

economia

Les exportacions gironines creixen un 11% i les vendes arriben als 706 milions

girona
Orient Mitjà

S&P rebaixa la nota del deute d’Israel per l’escalada de la tensió a la regió

barcelona
economia

L’Íbex baixa un 0,8% per les tensions a l’Orient Mitjà

barcelona
EMPRESA

Carme Torras, premi Manel Xifra a la transmissió de coneixement tècnic i tecnològic

GIRONA
economia

El Port de Mataró acollirà el primer Saló Internacional Nàutic amb una trentena d’expositors

mataró

Reempresa evita el tancament de 440 empreses gironines durant l’última dècada

girona
economia

Henkell Freixenet creix un 4,1% l’últim any assolint 1.230 milions d’euros de facturació

sant sadurní d’anoia
medi ambient

Part de les vinyes del Penedès, en perill de mort, per la sequera

VILAFRANCA DEL PENEDÈS
Economia

L’acord perquè Chery fabriqui vehicles a l’antiga Nissan es signarà divendres

barcelona