Economia

La banca ètica europea creix al 5-10%

A la reunió de FEBEA, que agrupa a Europa les entitats de banca ètica, es constata que les entitats d’aquest segment rendeixen el doble que la banca convencional

Les entitats de banca ètica europees estan experimentant creixements entre el 5% i el 10%, segons ha informat la Federació Europea de Bancs i Financers Ètics i Alternatius (FEBEA), que s’han reunit a Barcelona en la seva conferència anual.

La trobada, que va aplegar uns 200 professionals d’arreu d’Europa, ha servit per consensuar un pla per incrementar el suport a l’economia social, tot incloent a l’oferta de la banca ètica serveis no financers i d’acompanyament als projectes transformadors, que vagin molt més enllà del crèdit.

Segons les dades del quart informe Les finances ètiques i sostenibles a Europa, publicat per Fundació Finances Ètiques i Fondazione Finanza Etica, i que afirma que “proporcionalment, aquestes entitats financeres concedeixen més crèdits i ofereixen més comptes corrents i dipòsits que la banca convencional”. L’estudi subratlla que en els darrers 10 anys “els bancs ètics i sostenibles han rendit el doble que el sistema bancari europeu, amb una rendibilitat mitjana anual del 5,31% davant del 2,37%”, un fenomen que també s’ha donat en “els actius, dipòsits, préstecs i el patrimoni net dels bancs ètics que han crescut un percentatge proper al 10% anual davant del +0,41% anual de la resta de bancs europeus.”

FEBEA, fundada a Brussel·les l’any 2001, aplega una trentena d’institucions

financeres de 17 països europeus amb l’objectiu de desenvolupar les finances ètiques i socials a Europa. La federació dóna suport a les finances i l’economia socials i representa els seus membres a les institucions de la UE i a les organitzacions financeres i polítiques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia