Economia

L’atur baixa dels 350.000 desocupats per primer cop des del 2008

Cau en 16.671 persones al maig a Catalunya

La contractació indefinida es manté en el 47% del total en un mes amb 164.177 llocs de treball més que fa un any

Catalunya va tancar el maig amb 16.671 aturats menys que el mes anterior, una reducció del 4,57%, en un context de recuperació econòmica després del cop de la covid-19 que deixa el nombre total d’aturats en 348.027. Es tracta del primer cop des del 2008 que les llistes del servei d’ocupació baixen del llindar dels 350.000, segons les dades del Ministeri de Treball i Economia Social. Durant el maig s’han signat 257.021 contractes a Catalunya, dels quals 121.847 (47%) han estat indefinits. En comparació amb el 2021, fa just un any, Catalunya ha reduït l’atur en 133.790 persones, cosa que representa un descens del 27,7%. Alhora, l’economia catalana ha generat 164.177 llocs de treball més, amb un increment de l’afiliació del 4,78%.

En el conjunt d’Espanya, l’atur va caure a l’abril en 99.512 persones fins a situar-se per sota dels tres milions de desocupats per primer cop des del 2008.

Reaccions

El govern ha qualificat aquest dijous d’ “històrica” i “rècord” la xifra de reducció de l’atur d’aquest mes de maig. Segons ha destacat el secretari general de Treball, Enric Vinaixa, en una roda de premsa, el resultat és molt positiu, especialment en dades d’afiliació a la Seguretat Social. Sobre l’increment dels contractes indefinits, que ja són un 47% de les noves firmes, Vinaixa ha apuntat que cal donar-se un termini d’un any per veure si hi ha una “consolidació” d’aquesta tendència per la reforma laboral aprovada pel govern espanyol.

Pimec celebra la caiguda de l’atur al maig i assegura que situar-se per sota dels tres milions de desocupats a l’Estat i dels 350.000 a Catalunya és una “fita històrica”. Així ho ha dit el secretari general de la patronal, Josep Ginesta, que ha recalcat que cal mirar les xifres “amb optimisme responsable” i “sense excessives eufòries”. “Hem d’aprofitar les dades positives per veure que tenim molts reptes al davant”, ha apuntat. Sobre l’augment de la contractació indefinida, Ginesta ha assegurat que “en part” es pot atribuir a la reforma laboral, si bé ha considerat que “encara és d’hora” per avaluar l’impacte que ha tingut la nova mesura aprovada pel govern espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona