Economia

El sector turístic de la Garrotxa preveu tenir un bon agost

Es calcula que l’ocupació en allotjaments serà d’una mitjana del 85% i que alguns establiments estaran al complet

Es confirma una tendència a allargar les estades a la comarca

Per les reserves que ja s’han formalitzat i les consultes rebudes, es preveu que la mitjana d’ocupació en allotjaments turístics de la Garrotxa al llarg del mes d’agost estarà al voltant del 85% i que en alguns casos s’haurà penjat el cartell de “complet”. En aquest sentit, el sector s’estaria acostant als nivells del 2019, la temporada prèvia a la pandèmia.

Més nits

La regidora Gemma Canalias (presidenta de Turisme Garrotxa ) ho va avançar ahir, en la presentació a Olot de les dades del mes de juliol, el punt més destacat de les quals és l’increment de l’ocupació els caps de setmana, que ha anat més enllà del 80%. Entre setmana, en canvi, la mitjana ha estat del 55,4%, un percentatge similar al del 2021. Canalias –que va comparèixer acompanyada de la tècnica de turisme Núria Valverde– va subratllar que s’està consolidant la tendència a pernoctar més nits a Olot i altres municipis garrotxins del que era habitual fins fa pocs anys, segons es desprèn de les consultes a l’oficina de turisme. Així, si l’any passat un 34,7% dels visitants s’havien quedat a la comarca quatre nits o més, aquest any en són el 48,4%.

El pes d’Espai Cràter

La decisió de quedar-se més dies és conseqüència de l’augment de l’oferta d’activitats, segons va argumentar Canalias. Un atractiu que hi està influint és l’Espai Cràter –estrenat a la primavera–, pel qual van passar al juliol 3.178 persones.

Segell de sostenibilitat

L’oficina de turisme d’Olot ha estat la primera de l’Estat espanyol a rebre l’acreditació de la Carta Europea de Turisme Sostenible.

LA XIFRA

21,1
per cent
han augmentat les consultes a l’oficina de turisme d’Olot al mes de juliol, respecte a un any enrere.

Grups familiars procedents de Barcelona

Les consultes del juliol a l’oficina de turisme d’Olot (2.375, un 21,1% més que l’any passat) revelen que els grups de famílies i les parelles, sobretot procedents de les comarques de Barcelona, continuen sent els principals clients dels establiments turístics garrotxins. Els estrangers, que havien arribat a ser prop de la meitat del total, ara en són al voltant del 20% i prou. El volcà Montsacopa, el paratge de la Moixina i la Fageda d’en Jordà (Santa Pau) són els llocs pels quals més s’interessen.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia