Economia

La nova jornada de vaga a Ryanair causa retards a l’aeroport del Prat

A primera hora, no ha calgut suspendre cap operació per la protesta dels treballadors

La nova jornada de vaga dels tripulants de cabina de Ryanair ha causat retards en dos vols de sortida i set d'arribada a l'aeroport del Prat fins a la una del migdia, segons ha informat aquest dimarts el sindicat convocant de la protesta USO. D'aquesta manera, aquest dimarts no s'ha produït cap cancel·lació a l'aeroport català i només se n'han registrat dues tot l'Estat, dos vols entre Santiago de Compostel·la i Madrid (anada i tornada). Pel que fa a l'aeroport de Girona, no s'ha registrat cap cancel·lació ni cap retard entre les arribades i les sortides. Al conjunt de l'Estat, s'han comptabilitzat 73 demores.

Fonts de Ryanair han rebaixat a dos els vols cancel·lats –entre Santiago de Compostel·la i Madrid- i han assegurat que no se'n produiran més al llarg del dia. Posteriorment, el sindicat USO ha puntualitzat que els trajectes d'anada i tornada entre la capital gallega i Fuerteventura, que inicialment constaven com a cancel·lats, seran operats per una tripulació francesa "en un nou cas d'esquirolatge que duu a terme Ryanair saltant-se el dret a vaga".

L'aerolínia ha tornat a restar importància a la convocatòria i ha dit que els sindicats representen a "una petita part" dels tripulants de cabina espanyols ja que l'acord laboral, continua, ja el va signar amb CCOO. "Ryanair espera que aquestes últimes amenaces de vaga que només afecten una petita part dels nostres tripulants de cabina espanyols, no tinguin cap impacte en els nostres vols des de/cap Espanya durant l'agost i el setembre", assenyala en un comunicat, en què sosté que cap dels vols cancel·lats al juliol ho van ser per l vaga d'USO i Sitcpla, sinó per protestes dels controladors.

Aquest dilluns, en canvi, es van haver de cancel·lar quatre vols al Prat, dos d'anada i tornada amb Milà Bèrgam i Roma Fiumicino i 41 retards, alguns dels quals de més de tres hores.

Aquest dilluns quinze d'agost l'aeroport del Prat, a més, vivia una de les seves jornades de major activitat en el que portem d'estiu. Segons dades d'Aena, es preveuen 877 operacions, 258 amb origen o destinació en aeroports espanyols i 619 en terminals internacionals.

A l'aeroport de Girona, únicament es van registrar tres retards en tres vols de sortida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Lloguers impagables

Barcelona

Els lloguers dels ‘expats’

Barcelona
estats units

La xarxa social de Donald Trump es dispara un 54% en el seu primer dia en borsa

barcelona
ECONOMIA

Sabadell lidera l’acompanyament perquè les empreses no tanquin per manca de relleu

SABADELL
unió europea

La UE acorda eximir els petits agricultors de sancions i controls mediambientals

barcelona

Ajudes per plantes de biogàs a les petites i mitjanes explotacions

vilobí d’onyar
estat espanyol

El govern espanyol compra un 3% de Telefónica a través de la SEPI

barcelona
TURISME

Més reserves per Setmana Santa i amb més antelació a la demarcació de Barcelona

BARCELONA
economia

Boeing canvia de direcció

barcelona