Economia

economia

Bona collita d’avellanes al Camp de Tarragona, tot i la calor

El responsable nacional de la fruita seca de la Unió de Pagesos, Sergi Martín, va explicar a l’ACN que, tot i la calor de les darreres setmanes, les temperatures els van ser favorables a l’hivern i, a més, la pol·linització ha estat correcta. Per aquest motiu, es milloraran els registres del 2020 i 2021, que van ser dos mals anys, i s’arribarà a xifres del 2019. “Amb els terrenys que s’han abandonat no sé si farem 10.000 tones mai més, però les 8.000 tones enguany es poden fer”, va indicar Martín. La Unió de Pagesos confia que els preus que fixi la Llotja de Reus estiguin una mica per sobre dels 2 euros la lliura que es pagaven l’any passat per la varietat negreta.

La calor i la sequera no els han afectat gaire, ja que la gran majoria de pagesos té regadiu procedent de pous. Tot i això “hi ha alguna fulla cremada” pel sol i “la calor afecta l’arbre”, va manifestar el responsable sindical. De fet, el canvi climàtic és un dels elements que més temen. “El 2020 i 2021 vam tenir mala pol·linització per l’excés de calor i vam tenir mala collita. I, en el futur, la sequera pot ser un problema, perquè si s’assequen els pous el conreu no és viable. L’avellaner és un arbust de ribera que necessita aigua”, va concretar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia